Op blind date in het museum: Claudine en Thierry

Ze waagden zich aan een blind date in het Hergé Museum. Hing er liefde in de lucht? Wij namen de temperatuur van hun namiddag samen!

22 fevrier 2019

Claudine en Thierry in het Hergé museum
©

Claudine, 56, woont aan de kust en volgt een cursus kunstexploratie. Ze zou graag de liefde voor het leven, de cultuur en de natuur delen met een compagnon de route - als “echte Belg” heeft taal voor haar geen belang.

Thierry, 65, woont in Gent maar bezoekt graag musea in heel België met zijn museumpas én zijn mobilhome. Aan zijn “lieve date” stelt hij voor om “samen heel veel museumpassen te laten inscannen door het ganse land, en er misschien een blog op na te houden”.

De blind date vond plaats in het Hergé Museum (Louvain-la-Neuve) op een zonnige zaterdag. Zorgde het prachtige lenteweer voor warme gevoelens?

Eerste indruk?

Thierry: De balie stuurde mij naar het restaurant, waar Claudine al zat te wachten, met de indicatie “c’est une dame charmante”. Dat vond ik ook!

Claudine: Mijn eerste indruk van Thierry was zeer goed!

Waarover hebben jullie gebabbeld?

Thierry: Over ons leven, ons beroep, onze kinderen en kleinkinderen…

Claudine: Ik ben te weten gekomen dat Thierry in Gent ook een cursus over kunst en cultuur volgt… sterker nog, we hebben dezelfde leraar.

Delen jullie dezelfde (museum)smaak?

Thierry: Ik denk van wel. Claudine heeft een airbnb geboekt in Louvain-la-Neuve en gaat op zondag nog naar Musée L. Dat museum stond ook op mijn lijstje, maar ik heb lang in de file gestaan met mijn mobilhome en was dus nog maar net op tijd voor onze afspraak in het Hergé Museum. Musée L zal voor een volgende keer zijn...

Claudine: Blijkbaar wel. We zijn allebei nog niet zo lang geleden naar de Radio 2-tentoonstelling gegaan in de Sint-Pietersabdij (Lang Leve de Muziek, red.). De dames van de barok in het Museum voor Schone Kunsten Gent hebben we ook alle twee gezien.

Andere raakpunten?

Thierry: We voelen ons beide echte Belgen en zijn dan ook tweetalig. We hebben trouwens het grootste deel van de namiddag samen Frans gesproken. Heeft Claudine al verteld dat we bij dezelfde leraar een cursus kunstexploratie volgen?

Claudine: Ik kampeer al heel mijn leven en Thierry ook. We zijn ook allebei grote wandelaars, en volgen graag de routes van de “Grandes Randonnées”.

Beste moment van de museumdate?

Thierry: Samen jeugdherinneringen naar boven halen bij Kuifje-verhalen!

Claudine: Het was één grote droom. Verder zou ik de mensen van het museum willen vermelden. Hun vriendelijk onthaal was de kers op de taart. Ik vond het zo lief dat ze mij aan Thierry hebben voorgesteld als “de charmante dame in het restaurant”.

Afscheid genomen in het museum… of was er nog een vervolg?

Thierry: We zijn na de “officiële” date nog couscous gaan eten in een Marokkaans restaurant in Louvain-la-Neuve. Het werd een heel fijne avond.

Claudine: Onze volgende date ligt al vast: volgende week ga ik naar Gent om samen met Thierry een koffie te drinken.

Zalig. Hou ons op de hoogte!

Nog geen museumpas om samen op date te gaan in Belgische musea?

BESTEL JE MUSEUMPAS

148 musées

Dès maintenant, vous pouvez visiter tous les musées participants pendant un an. Pas une fois, mais aussi souvent que vous le souhaitez !

Découvrez tous les musées

264 expositions

Vous pouvez également visiter les expositions temporaires des musées participants gratuitement ou à un tarif fortement réduit.

Découvrez toutes les expositions

1 pass musées

Tout ceci avec seulement 1 pass. Achetez-le dans un de nos musées ou commandez-le ici.

Commandez le pass