James Ensor recomposed by Athos Burez
© Toerisme Oostende vzw
Exposition

James Ensor Recomposed by Athos Burez

La Maison de James Ensor

Veelbekroond kunstfotograaf Athos Burez nam het wereldberoemde Ensorschilderij 'De Baden van Oostende' onder handen en gaf er een eigen interpretatie aan. Met honderden figuranten, een echt huzarenstuk dus.

Met al die personages is het heerlijk verdwalen in het schilderij van Ensor en dat is met het werk van Burez niet anders. De curator van het James Ensorhuis kroop zelf in de huid van Ensor, Herr Seele beschilderde een wit paard en ook de iconische streepjesman staat in het werk van Burez.

Burez probeerde vooral herkenbare elementen terug te brengen maar ook een hedendaagse toets aan het werk te geven. Hij toont subtiel en op satirische wijze de clichés van onze maatschappij en schopt zo wat tegen de schenen.

Naast het iconisch werk 'De Baden van Oostende' ging Athos Burez ook aan de slag met de andere thema’s van Ensor. Hij grasduinde in het ruime oeuvre van de Oostendse schilder en liet zich inspireren voor een fotoreeks door de dood, maskers en het nostalgische van Oostende.

Bezoek deze tijdelijke tentoonstelling nog tot en met 18/04 in Het James Ensorhuis.

Pas de supplément connu. Renseignez-vous auprès du musée.

Heures d'ouverture

au

Ouvert le:

  • Mardi de 10:00 à 18:00
  • Mercredi de 10:00 à 18:00
  • Jeudi de 10:00 à 18:00
  • Vendredi de 10:00 à 18:00
  • Samedi de 10:00 à 18:00
  • Dimanche de 10:00 à 18:00

Contact

Vlaanderenstraat 29
8400 Oostende
059 41 89 00
info@jamesensorhuis.be
Visitez le site web

Accessible avantageusement en train

NMBS Ostende

Profitez de 50% de réduction sur votre voyage !
Avec votre pass musées, vous avez accès à 5 Discovery Tickets de la SNCB qui vous permettent de voyager à moitié prix vers les musées de votre choix (réduction valable sur le trajet aller-retour).

Découvrez votre avantage sur Mon pass musées

Plus d'informations sur ce musée