Week van de Belgische Musea

Extra veel museumliefde van 18 tot en met 26 mei

We zijn trots op onze chocolade, trots op ons bier en misschien ook een beetje op Manneken Pis, maar er is nóg iets om trots op te zijn: onze musea! Dat vieren we tijdens de Week van de Belgische Musea van 18 tot en met 26 mei. De musea zetten hun beste beentjes voor met unieke rondleidingen, workshops, concerten en uiteraard: goeie feestjes

Laat je verrassen door de schat aan kennis die in ons land schuilt. Van het lievelingseten van een dinosaurus tot roddels over Magritte en de superkracht van kruidenmengels. Scherp je kennis in de meest diverse domeinen dankzij de honderden musea die ons land rijk is.  

Entree voor twee op 18 mei

Op 18 mei, de start van de Week van de Belgische Musea, vieren we ook International Museum Day met als thema dit jaar 'Education & Research'. Dat vraagt om een extraatje: wie een museumpas heeft, kan op die dag gratis iemand meenemen

Vind een activiteit in je buurt

Zin om mee te vieren? Meer dan 45 musea zetten tijdens de Week van de Belgische Musea een exclusieve activiteit op poten. Van picknicks tot dansfeestjes en creatieve workshops: kijk wat er te beleven valt bij jou in de buurt en maak er een onvergetelijke week van. 

Profiteer van Extra voordelen en wedstrijden met je museumpas

Tijdens de Week van de Belgische Musea verwennen de musea alle pashouders met leuke extra’s. Er valt zelfs wat te winnen! Kies je favoriet of … doe ze gewoon allemaal.

1 pas, 240 musea

Ook meegenieten van het mooie aanbod van onze Belgische musea? Met de museumpas wandel je meer dan 240 locaties binnen, een heel jaar lang. 

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas