Museum

Arentshuis

Het fraaie 18de-eeuwse Arentshuis vult zijn benedenverdieping met tijdelijke exposities van beeldende kunst die aansluiten bij de Groeningecollectie. De bovenverdieping is gewijd aan het oeuvre van de Brits-Brugse kunstenaar Frank Brangwyn (1867 – 1956).

Op de benedenverdieping van het Arentshuis vind je tijdelijke exposities van beeldende kunst die aansluiten bij de Groeningecollectie, zoals de rijke verzameling prenten en tekeningen uit het Steinmetzkabinet.

De bovenverdieping is gewijd aan het oeuvre van de veelzijdige Brits-Brugse kunstenaar Frank Brangwyn (1867 – 1956). Hij schilderde levendige, realistische taferelen waarin hij het industriële leven in de dokken en fabrieken en het harde labeur van de arbeiders weergaf. Daarnaast legde hij ook zijn vele reisimpressies kleurrijk vast op doeken, aquarellen en in etsen. De kunstenaar ontwierp ook meubels en tapijten.

Bestel museumpas

Openingsuren

Opnieuw open
di - zo: 9:30 - 17:00
Gesloten: maandag (behalve paasmaandag en pinkstermaandag), 01/01, Hemelvaartsdag (namiddag), 25/12

Contact

Dijver 16
8000 Brugge
050 44 87 43
musea.reservatie@brugge.be
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brugge

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas