Museum

Letterenhuis (tijdelijk gesloten)

Tijdelijk gesloten

Het Letterenhuis krijgt een grote opfrisbeurt. Zowel de permanente opstelling als de gevel van het pand worden aangepakt.

Het Letterenhuis is sinds de oprichting in 1933 hét literaire archief van Vlaanderen. Ook herbergt het een museum met het verhaal van de Vlaamse literatuur sinds 1830, met tijdelijke exposities en veel andere publieksactiviteiten. Een opfrisbeurt is echter noodzakelijk.

De vaste museumopstelling biedt sinds 2004 een overzicht van de hoogtepunten van de Vlaamse literatuur. Na ruim zeventien jaar is het tijd voor een nieuwe aanpak, een opfrisbeurt is noodzakelijk. Vanaf 1 maart 2022 start de ontmanteling van de vaste opstelling, worden de collectiestukken opgeborgen in het depot en wordt de ruimte opnieuw ingericht.

Vanaf najaar 2023 zal het gelijkvloers van het Letterenhuis nog meer dan voorheen dé plek zijn om te creëren, te onderzoeken, te ontdekken en te beleven. Hier ontmoeten auteurs, onderzoekers, scholieren, studenten en liefhebbers elkaar in een inspirerende ruimte. De collectie zal het publieksprogramma voeden via verschillende disciplines en kanalen. Het Letterenhuis stimuleert in de samenwerking met vele partners een innovatief gebruik van Vlaams literair erfgoed.

Ga gratis met de museumpas
242 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

Tijdelijk gesloten
Tijdelijk gesloten tot het najaar van 2023

Contact

Minderbroedersstraat 22
2000 Antwerpen
03 222 93 20
letterenhuis@stad.antwerpen.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Antwerpen-Centraal

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas