SPORTIMONIUM

Het Sportimonium, internationaal erkend als Olympic Museum, is de ideale bestemming voor een onvergetelijke uitstap. Trek je stoute (sport)schoenen aan en bezoek het sportiefste museum van het land.

Herbeleef de gloriemomenten van je favoriete sportheld en laat je verrassen door souvenirs van legendarische sportkampioenen. Sta stil bij bijzondere collectiestukken uit ons sport- en olympisch verleden. Ontdek de verhalen die erachter schuilen of grasduin in sporthistorische boeken en tijdschriften.

Maak in de volkssporttuin spelenderwijs kennis met trabol, beugelen of andere voorlopers van moderne sporten en verzamel al doende leuke weetjes over de menselijke beweegmachine.

Of plan een meeting in het geklasseerde monument waarin het sportmuseum is ondergebracht en sluit je bezoek af met een wandeling op het strand of langs het meer. In het Sportimonium duikt iedereen met plezier in ons sportverleden.

Ma - vr: 10:00 - 17:00
Zo: 11:00 - 17:00