Gentpoort

De Gentpoort is een van Brugges vier bewaarde middeleeuwse stadspoorten. Naast een unieke wapenverzameling vindt de bezoeker hier uitgebreide informatie over de poorten en de verdediging van de stad via de aanraakschermen.

In de middeleeuwen vormen stadsmuren, grachten en zeven stadspoorten een verdedigingsgordel rond de Brugse binnenstad. De Gentpoort kwam tot stand tussen 1400 en 1406.

Ontdek in het museum hoe de stad en haar omwalling langzaam groeien en hoe belangrijk stadspoorten zijn voor het middeleeuwse Brugge in oorlogstijd. Ook in vredestijd is een stadspoort belangrijk, want ze vormt de enige toegang tot de stad. Aan de stadspoorten controleert men de goederen op kwaliteit en int men belastingen op wat in- en uitgevoerd wordt.

Het schitterende dakterras biedt de bezoeker een uniek en ongekend zicht op de stadskern.

di - zo: 9:30 - 12:30
13:30 - 17:00
Gesloten: maandag (behalve paasmaandag en pinkstermaandag), 01/01, Hemelvaartsdag (namiddag), 25/12

Gentpoortstraat z/n