Museum

Archeologiemuseum

Onder het motto "voel het verleden onder je voeten" en via allerlei doe- en zoekelementen, presenteert dit museum je de ongeschreven geschiedenis van Brugge. Archeologische vondsten en replica’s belichten het dagelijkse leven uit de tijd van toen.

Met een mix aan archeologische vondsten, replica’s en reconstructies haalt het museum archeologie uit haar puur wetenschappelijke context, waardoor je leert begrijpen hoe archeologie eigenlijk de studie is van de mens in zijn omgeving doorheen de tijd. Daarbij komen aspecten aan bod als landschap en milieu en hoe de mens daarmee omgaat, er woont, zijn doden begraaft of voedsel produceert.

Via een uitgestippeld parcours wandel je van prehistorie naar late middeleeuwen. Leuke opdrachten geven zelfs de jongsten inzicht in het archeologische proces.

Naast een aantal topstukken, zoals het oudste stenen werktuig, een Merovingisch houten wiel en een 13de-eeuwse dakruiter, is de collectie vooral rijk aan materiaal dat verband houdt met verschillende ambachten zoals pottenbakkers, leerlooiers en ververs.

Bestel museumpas

Openingsuren

Tijdelijk gesloten (COVID-19)
di - zo: 9:30 - 12:30
13:30 - 17:00
Gesloten: maandag (behalve paasmaandag en pinkstermaandag), Hemelvaartsdag (namiddag), 25/12

Contact

Mariastraat 36
8000 Brugge
050 44 87 43
musea.reservatie@brugge.be
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brugge

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas