Expo Rook
© Huis van Alijn

Expo ROOK verlengd!

Huis van Alijn

De geur van een sigaar, een pijp in een mondhoek, kleurrijke sigarettenreclames in het straatbeeld. Het zijn stuk voor stuk vertrouwde herinneringen die in onze hedendaagse samenleving vreemd kunnen aandoen.

Rokers vandaag hebben de tijdgeest tegen. Het rookverbod maakt dat je haast nergens nog een sigaret kan opsteken. Toch gaat tabak nog vlot over de toonbank en valt de aantrekkingskracht ervan niet te ontkennen. Achter de hedendaagse sigaret gaat een boeiende geschiedenis schuil. De expo ROOK brengt de mentaliteitsverandering in beeld en toont hoe en waarom we anders tegen roken zijn gaan aankijken. Talrijke foto’s, home movies en voorwerpen getuigen over de plaats die roken inneemt in het dagelijks leven van vroeger en nu.

Expo ROOK voor secundair onderwijs:
Het Huis van Alijn ontwikkelde voor deze expo een interactieve rondleiding voor secundair onderwijs + een lessenpakket gericht op beeld- en mediakritiek en preventie, i.s.m. Vlaams Instituut Gezond Leven.

€6 Gratis met museumpas

tot en met