L'Europe commence ici! Les Architectes de Paix
© Mundaneum

Architecten van de vrede. Europa begint hier !

Mundaneum

Vrede, een werk in uitvoering.
Vrede is geen natuurlijke staat. Het is een lang en arbeidsintensief proces van constructie. Over heel Europa vertellen erfgoedsites in de loop van tientallen jaren het verhaal van mannen en vrouwen die hebben gewerkt aan de opbouw van vrede en zo hebben geholpen de Europese Unie te maken tot wat ze nu is : Een gepacificeerd gebied van de afgelopen zeven decennia, een instelling voor de instelling van de Nobelprijs voor de Vrede (2012), een eeuw na Henri La Fontaine, oprichter van het Mundaneum.
Vanaf 9 november 2018 vertellen we je het verhaal van twee vredeslaboratoria in het hart van Europa : het Vredespaleis in Den Haag, Nederland, door middel van internationaal recht en samenwerking. Het Mundaneum door cultuur en gedeelde kennis. Deze twee laboratoria zijn sites "Europees erfgoedlabel": bezoekers vinden een beetje van het Europese DNA door zijn cultuur, zijn identiteit, zijn waarden.

tot en met

open op: