It never ends : John M Armleder & Guests
© Yoga, 2020 Sapins artificiels Installation. Dimensions variables Courtesy de l’artiste © John M Armleder

It never ends : John M Armleder & Guests

Kanal - Centre Pompidou

John M Armleder is schilder, beeldhouwer, ontwerper van installaties, performance-kunstenaar, archivaris, curator, collectioneur, redacteur, boekhandelaar, galeriehouder en nog veel meer. Hij is geboren in 1948, en woont en werkt in Genève, Zwitserland. Armleder heeft de kunst in de afgelopen vijftig jaar mee bepaald. In KANAL - Centre Pompidou gaat hij gedurende meer dan zes maanden aan de slag in de Showroom-ruimtes van de oude Citroën-garage. Op de zes verdiepingen brengt hij - in dialoog met een reeks nieuwe monumentale installaties die hij speciaal voor deze locatie ontwierp - tal van tentoonstellingen, evenementen en ontmoetingen. Zo biedt hij bezoekers de mogelijkheid om zich onder te dompelen in zijn universum en dat van zijn favoriete kunstenaars.

It Never Ends is een artistiek project met veel dimensies, gaande van invitaties van andere kunstenaars en knipoogjes naar zijn invloeden, ontdekkingen van vergeten figuren en verrassende terugblikken, tot uitzonderlijke performances en concerten van experimentele muziek. Dit is het belangrijkste project waarvoor Armleder tot nu toe werd gevraagd. It Never Ends zit vol paradoxen: het is een uiterst persoonlijke tentoonstelling, maar ze werd samengesteld door verschillende kunstenaars. Het is in zekere zin een ‘Chinees portret’ van de kunstenaar voor wie gastvrijheid, samenwerking en vriendschap altijd centraal stonden.

De verschillende ritmes in de programmatie van concerten, performances, workshops voor kinderen en gezinnen en ontmoetingen op diverse plekken uitgekozen door de kunstenaars zelf, zorgen er voor dat de tentoonstelling tot leven komt en zullen de Showroom permanent bevolken, activeren en transformeren.

Deze ‘live’ programmatie met gestaag tempo, is voor Armleder even belangrijk als de tentoonstellingen en wordt inhoudelijk gegroepeerd in reeksen die de onderliggende thema's van de tentoonstelling verkennen. Elke donderdagavond staat er een nocturne op het programma.

Gesproken talen : Engels, Frans, Nederlands

€10 Gratis met museumpas

Tijdelijk gesloten (COVID-19)

tot

Akenkaai
info@kanal.brussels
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brussel-Noord

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas