Tentoonstelling Kazerne Dossin
© Guy Kleinblatt
Tentoonstelling

Tentoonstelling Kazerne Dossin

Kazerne Dossin

Kazerne Dossin toont je de Belgische bladzijde van de Holocaust. Verhalen, getuigenissen en foto's leiden je door de jaren '40 en tonen de discriminatie en later deportatie van duizenden Joden en Roma. Op deze krachtige plaats van herinnering, vlakbij en in het vroegere verzamelkamp, sta je stil bij mensenrechtenschendingen vroeger en nu. Een absolute must see.

Kazerne Dossin: Memoriaal, Museum en Onderzoekscentrum over Holocaust en Mensenrechten vertelt je het verhaal van de Holocaust in België. Tussen 1942 en 1944 deporteerden de nazi's bijna 26.000 Joden en Roma naar de vernietigingscentra Auschwitz-Birkenau. Allemaal werden ze verzameld in Kazerne Dossin: een kazerne aan de rand van Mechelen.

Vandaag huisvest de kazerne een ingetogen en sereen memoriaal. Aan de overkant staat het nieuwe museumgebouw van toparchitect bOb Van Reeth. In de permanente tentoonstelling kijk en luister je naar de verhalen, documenten en foto's die de stille getuigen vormen van wat er hier gebeurde. Een indrukwekkende portrettenmuur met daarop de foto's van de gedeporteerden vormt de ruggengraat van het museum. Een museumbezoek dat je niet snel zal vergeten.

Voor kinderen vanaf 8 jaar is er een gezinsparcours op maat.

Geen meerprijs gekend. Vraag info bij museum.

Openingsuren

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag gesloten
  • Woensdag gesloten
  • Donderdag van 9:00 tot 17:00
  • Vrijdag van 9:00 tot 17:00
  • Zaterdag van 9:30 tot 17:00
  • Zondag van 9:30 tot 17:00

Contact

Goswin de Stassartstraat 153
2800 Mechelen
015 29 06 60

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Mechelen-Nekkerspoel

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Meer over dit museum