Back to Bruegel - Au coeur du XVIe siècle

Back to Bruegel - Beleef de 16de eeuw

Hallepoort

Voorlopig gesloten!
De Hallepoort spreekt, als uitzonderlijk bewaard deel van de middeleeuwse stadsomwalling van Brussel, tot de verbeelding. In 2019 wordt ze virtueel ook de toegangspoort tot Bruegels universum. Laat je meevoeren door middel van virtual reality technologie in de werken van de schilder. Beleef zo, en oog in oog met authentieke objecten van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, de 16de eeuw aan de lijve: van schatten uit de Nieuwe wereld, over muziek- en meetinstrumenten tot wapens en wapenrustingen. Bovenop de oude stadpoort, heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad. Dankzij hightech verrekijkers word je ondergedompeld in Brussel en de ommelanden uit Bruegels tijd.

Gratis audiogids beschikbaar in 6 talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, Russisch

Voor families
Kinderen kunnen de tentoonstelling bezoeken met een aangepaste audiogids (NL/FR).
Verschillende interactieve elementen doen beroep op hun verbeeldingskracht. Aanraken, ruiken en spelen: ze moeten al hun zintuigen aanwenden om onder te duiken in het verleden!
Ouders met kleine kinderen kunnen gebruik maken van de buggy zones en de luiertafel.
Om stoom af te laten na de tentoonstelling kunnen de kinderen terecht in de mooiste openlucht speeltuin van Brussel, die op 100 meter van het museum ligt. Avontuur verzekerd in dit kasteel en middeleeuws dorp en bijhorende zandbak.

Gesproken talen : Engels, Frans, Nederlands, Spaans

Geen meerprijs gekend. Vraag info bij museum.

Tijdelijk gesloten (COVID-19)

tot

open op:

• Maandag van 9:30 tot 17:00
  • Dinsdag van 9:30 tot 17:00
  • Woensdag van 9:30 tot 17:00
  • Donderdag van 9:30 tot 17:00
  • Zaterdag van 10:00 tot 18:00
  • Zondag van 10:00 tot 18:00

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brussel-Zuid

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Meer over dit museum