De Filmfabriek
© De Filmfabriek
Tentoonstelling

De Filmfabriek

Kanal - Centre Pompidou

In navolging van Jack Black en Mos Def in de film Be Kind Rewind, nodigt de Filmfabriek iedereen uit om in een recordtempo een volledige film te maken, in de speciaal daarvoor nagebouwde opnamestudio.
Het maken van de film verloopt volgens een eenvoudige methode, uitgewerkt door de Franse regisseur Michel Gondry. Na een eerste bezoek aan de studio en de accessoire-afdeling, kunnen groepjes van telkens 5 tot 15 personen tot actie overgaan. De groep doorloopt alle fases van de filmcreatie: van het scenarioschrijven en de casting over het draaien tot het ter plaatse realiseren van special effects. Een filmopleiding is absoluut niet nodig, je wordt geïnitieerd in de verschillende aspecten van de filmindustrie. De decors en de machinerie waarmee men binnen- en buitenopnames kan simuleren, maken het mogelijk om alle soorten verhalen te draaien. Al het materiaal staat ter beschikking van de groep die op eigen houtje aan de slag gaat en drie uur later met een DVD op zak de studio verlaat.
Deze activiteit is gratis en toegankelijk voor iedereen.

Geen meerprijs gekend. Vraag info bij museum.

Openingsuren

Tijdelijk gesloten (COVID-19)

tot

open op:

  • Woensdag van 12:00 tot 18:00
  • Zondag van 12:00 tot 18:00
  • Donderdag van 12:00 tot 22:00
  • Vrijdag van 12:00 tot 22:00
  • Zaterdag van 12:00 tot 22:00

Contact

Akenkaai
1000 Brussel
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brussel-Noord

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas