L'autre c'est moi
© De Andere dat ben Ik

De Andere dat ben Ik

Joods Museum van België

Het voorbeeld van de joodse en moslimgemeenschappen in Marokko

In de collectie maakt u kennis met voorwerpen, liederen en kostuums, maar via het beeldmateriaal ook met knowhow en ceremonieën (huwelijk, besnijdenis, begrafenis).

Er werd gekozen voor Marokko en zijn twee belangrijkste en zelfs stichtende gemeenschappen, de islam en het jodendom. De exclusieve getuigenis van de wijze waarop zij samenleven, maakt van het land een mooi voorbeeld in vergelijking met andere landen ter wereld, en met name de Arabisch sprekende landen.

Aan de hand van hun gezamenlijke geschiedenis, waar vooral in de 19e eeuw ook het christendom is bijgekomen, wil de tentoonstelling aantonen dat elke gemeenschap in de belangrijke fasen van het menselijke leven soortgelijke riten en tradities kent, die vaak op elkaar geïnspireerd zijn.

€10 Gratis met museumpas

Opnieuw open (COVID-19)

tot

open op:

• Dinsdag van 10:00 tot 17:00
  • Woensdag van 10:00 tot 17:00
  • Donderdag van 10:00 tot 17:00
  • Vrijdag van 10:00 tot 17:00
  • Zaterdag van 10:00 tot 18:00
  • Zondag van 10:00 tot 18:00

Minimenstraat 21
info@mjb-jmb.org
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brussel-Centraal

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas