De Andere dat ben Ik
© De Andere dat ben Ik

De Andere dat ben Ik

Joods Museum van België

Het voorbeeld van de joodse en moslimgemeenschappen in Marokko

In de collectie maakt u kennis met voorwerpen, liederen en kostuums, maar via het beeldmateriaal ook met knowhow en ceremonieën (huwelijk, besnijdenis, begrafenis).

Er werd gekozen voor Marokko en zijn twee belangrijkste en zelfs stichtende gemeenschappen, de islam en het jodendom. De exclusieve getuigenis van de wijze waarop zij samenleven, maakt van het land een mooi voorbeeld in vergelijking met andere landen ter wereld, en met name de Arabisch sprekende landen.

Aan de hand van hun gezamenlijke geschiedenis, waar vooral in de 19e eeuw ook het christendom is bijgekomen, wil de tentoonstelling aantonen dat elke gemeenschap in de belangrijke fasen van het menselijke leven soortgelijke riten en tradities kent, die vaak op elkaar geïnspireerd zijn.

Geen meerprijs gekend. Vraag info bij museum.

tot en met

open op: