Strawberry Noir
© Carole Collet, Londen

Biolace, een eigenzinnige kanttentoonstelling in Texture

Texture, museum over Leie en vlas

Carole Collet, professor in Design for Sustainable Futures, werkt sinds enkele jaren aan BIOLACE, een onderzoek dat textiel, voedselproductie en duurzaamheid verbindt.

Wat als je van een plant zowel aardbeien als een ‘plukklaar’ kanten jurkje zou kunnen oogsten? BIOLACE introduceert vier (nu nog) denkbeeldige planten: Basil n° 5, Gold Nano Spinach, Factor 60 Tomato en Strawberry Noir. Hun DNA is zo geprogrammeerd dat hun wortels groeien in een kantpatroon. Aan deze vier plantenthema’s koppelt Texture unieke kantstukken uit de museumcollectie. Zo wordt met een waaier aan fijne kantstrookjes, zwarte chantilly en kant uit goud- en zilverdraad het verleden en heden verweven in een leidraad voor de toekomst.

Een eigenzinnige tentoonstelling die hoogwaardige, zeldzame kant combineert met een biotechnologische visie voor het jaar 2050. Welkom in de wereld van BIOLACE.

€6 Gratis met museumpas

tot en met