Children’s Games  - Francis Alÿs
© © Veerle Vercauteren © Francis Alÿs
Tentoonstelling

Children’s Games - Francis Alÿs

Kanal - Centre Pompidou

Children’s Games, een serie korte video’s die in 1999 werd opgestart door Francis Alÿs, baant zich een weg langs allerhande kinderspelen en maakt er een visuele inventaris van. De kunstenaar hangt zijn ontdekkingstocht op aan de gewoontes van de openbare plaatsen. Steden en dorpen, plaatsen waar gemoedelijkheid heerst en gebieden waar conflict en spanning overheersen – zoals een jezidisch vluchtelingenkamp in Irak, in 2016 – ontvangen de topografische verbeelding waar de ludieke activiteiten zich afspelen. Tussen de gedeelde regels van elk spel klinken een symbolische orde en haar mogelijke herontdekking door. In Mexico, in Venezuela, in België, in Frankrijk, in Jordanië, in Afghanistan, in Marokko, in Irak of in Nepal, de recreatie vermengt zich met het ritueel en de heruitvinding van de realiteit, terwijl de kunstenaar en zijn camera worden uitgedaagd tot een vorm van participatie. De keuze van de invalshoek en het begeleiden van de beweging condenseren de verdoken ruimte-tijd van het spel zoals een schets of een schema met de losse hand, op het patroon.
Francis Alÿs’ eerste liefde was de architectuur – hij studeerde aan de IUAV in Venetië – later startte hij zijn artiestenpraktijk op in Mexico. Sinds de jaren 1990 ontwikkelt hij een conceptueel oeuvre gebouwd doorheen het reizen, het rondlopen en de ontmoeting.

Geen meerprijs gekend. Vraag info bij museum.

Openingsuren

Tijdelijk gesloten (COVID-19)

tot

open op:

  • Woensdag van 12:00 tot 18:00
  • Zondag van 12:00 tot 18:00
  • Donderdag van 12:00 tot 22:00
  • Vrijdag van 12:00 tot 22:00
  • Zaterdag van 12:00 tot 22:00

Contact

Akenkaai
1000 Brussel
02 435 13 60
info@kanal.brussels
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brussel-Noord

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas