10 bijzondere musea die niet iedereen kent

Trek eropuit, naar een verborgen museumparel

15 januari 2021

© Bakkerijmuseum / Musée de la Boulangerie

Minder drukke plekken zijn net nu de moeite waard. Dus we selecteerden voor jou enkele unieke (maar misschien niet zo bekende) musea, waarvoor je vast met plezier wat langer onderweg bent. Een ideale bestemming voor een dagje eropuit met je museumpas!

• In de abdij van Stavelot ontdek je twee verrassende vaste collecties: eentje over formule 1-auto’s én een over de bijzondere Franse schrijver-dichter Apollinaire, die gebeten was door de kracht van surrealistische kunst.

• Het Nationaal Museum van de Speelkaart vind je in Turnhout. Wandel langs een enorme collectie van speelkaarten, en kom te weten hoe ze gedrukt worden. Met een app vertrek je bovendien op zoektocht door het museum.

• Bijna 4000 werken kleiner dan een A4 passen in het Museum van Klein Formaat in Nismes Allemaal hedendaagse kunst, maar met een variatie aan technieken: tekeningen, schilderijen, collages, foto’s, gravures …

• Bakkers maken al eeuwenlang de lekkerste kunstwerken. Hun ambacht leer je beter tot in de kleinste kruimel beter kennen tijdens een wandeling doorheen het Bakkerijmuseum in Veurne. Kom te weten wat pralineervorken en broodpenningen zijn!

• Laat je inwijden in een andere ambacht, die van de pottenbakker, in het Pottenbakkerijmuseum in Raeren. Snuister in dit mooie kasteel tussen archeologische vondsten, barokke keramiek, hedendaagse creaties en veel meer.
Hopmuseum