3x kunst en een sportieve fietstocht door de prachtige Leiestreek…

… dat is de inzet van de Biënnale van de Schilderkunst.

09 september 2020

Biënnale van de Schilderkunst
© Toerisme Leiestreek

Als het weer het een beetje toestaat, sla je deze nazomer je slag: trek er een dagje op uit voor een heerlijke fietstocht langs de drie kunstmusea van de Leiestreek. Nog tot 18 oktober verwelkomen mudel, het Roger Raveel Museum en het museum Dhondt-Dhaenens je op hun Biënnale van de Schilderkunst, dit jaar onder de behoorlijk toepasselijke noemer Binnenskamers.

Binnenskamers, het roept de associatie op met interieurs en portretten, maar je kan evengoed denken aan de innerlijke wereld van een kunstenaar of, uiteraard, de verplichte lockdown die we net doorstaan hebben. Het thema is breed en de drie kunstmusea gaan er elk op hun manier mee om, waardoor de Biënnale van de Schilderkunst - waarbinnen overigens ook behoorlijk veel sculpturen en installaties te zien zijn - bij elke halte verrast.

RV
© RV

Je kan je fietsroute starten in het centrum van Deinze, maar niet vooraleer je een bezoekje hebt gebracht aan het Museum van Deinze en de Leiestreek: mudel. Dit museum staat vooral bekend om zijn werk van de grote luminist Emile Claus, van wie een aantal portretten te zien zijn - onder meer een intiem portret van zijn echtgenote. Maar het museum haalde ook meer hedendaags werk in huis, onder meer van kunstenaar Joëlle Dubois, die ons ‘interieur’ vooral definieert als de manier waarop we, door onze technologieverslaving, voortdurend bezig zijn met onszelf.

Jolien Verroeye - mudel