3x Pasen in musea (mét chocolade)

Dit jaar kun je op je paasbest naar lekkere musea.

12 april 2019

musée BELvue museum
© BELvue/Emmanuel Crooy

Pasen nadert met rasse schreden, en dus ook die moeilijke keuze: ga je in het paasweekend chocolade snoepen of een museum ontdekken? Met de museumpas hoef je je daarover geen zorgen te maken: je kan beide combineren. Dit jaar kun je op je paasbest naar lekkere musea.

Vind de chocoladeschat in het BELvue museum (Brussel)

Ga samen met je kinderen speuren in alle prachtige zalen van het BELvue museum, naast het koninklijk paleis in Brussel. Want met Pasen is dé vondst niet die unieke voetbal met alle handtekeningen van de Rode Duivels, maar wel verrukkelijke snoepjes en eitjes. Of je nu De Bruyne of de Witsel vindt: een streling op de Vertonghen.

Gratis toegang met de museumpas + € 1 voor het spel - reserveren via de site van het museum

Naar de tijd van toen in Bokrijk (Genk)

Beleef in dit Limburgse openluchtmuseum hoe Pasen werd gevierd in het begin van de 20e eeuw. De Marty McFly in jou mag gerust zijn: chocoladen eieren hoorden er toen ook al bij. Op zondagochtend ga je helemaal op in een grootse eitjes-jacht en ander gezellig ouderwets vertier. Zoals een wedstrijdje ‘rol dat kippenei van een helling’: breekt ‘t of niet? Inspiratie voor het volgende familiefeest!

Gratis met de museumpas

Win een chocoladekunstwerk in FAM (Marche-en-Famenne)

Nog een idee voor kleine en grote speurneuzen: de lokale famennehoen Gigi heeft een boeiend parcours doorheen het museum voor jullie klaar. Want een ei is zoveel meer dan zijn zachtgekookte of chocoladen versie. Gekke Gigi toont je gouden, stenen, houten exemplaren en zelfs eieren van pluimen. Kies je liever eieren voor je geld? Win een sculptuur in chocolade, dat je ei-genlijk nooit zou willen breken.

Gratis met de museumpas

Van een chocolade-eitje geniet je een minuutje, van een museumpas een vol jaar. Nog geen museumpas? Bestel ‘m nu, want alleen in april 2019 maak je kans op de extra museumpas-gids.