4 baby- en peutervriendelijke musea

Omdat je nooit te jong bent voor een museumbezoek - zelfs niet als je nog een luier draagt.

25 juni 2019

Baby Weekends
© WIELS

Met je baby of peuter naar het museum? Evident is het niet... je ziet de boze blikken van de andere bezoekers al voor je, terwijl jij je huilende kleintje tracht te sussen. Tenzij jouw baby zelf de eregast is natuurlijk! Ontdek hier 4 musea waar de allerkleinsten wél welkom zijn (en waar je zorgeloos met de buggy binnenrijdt).

1. Voelen en ruiken in M

In het Leuvense Museum M loop je probleemloos binnen met je baby op de arm - of je rijdt er binnen, want je buggy mag zo mee het museum in (je kan er trouwens ook gratis eentje ontlenen). In het museum zelf mag er op tijd en stond ergens aan gevoeld of geroken worden: tussen de reguliere kunstwerken in staan objecten waarmee kleine grijpgrage handjes hun gang kunnen gaan. Sluit je bezoek in de zomer zeker af in de gezellige museumtuin, want daar valt nog heel wat speelgoed en ander leuks te ontdekken.

(Gratis toegang met de museumpas)

2. Magische erwtjes in WIELS

De laatste jaren zijn de Baby Weekends in WIELS een referentiepunt geworden voor de Brusselse koters en hun ouders. Gedurende twee weekends per jaar kunnen kinderen tussen 6 maand en 2 jaar al hun zintuigen ontplooien in verrassende interactieve installaties. Volgend weekend maken ze kennis met magische erwtjes die van kleur veranderen en patchwork waar kleine handjes lekker aan kunnen voelen. Als afsluiter kruipen jullie samen in een ooievaarsnestje voor een auditief avontuur.

(Raadpleeg het museum voor data en tarieven. Het bezoek aan WIELS is gratis met de museumpas)

3. Rustig in de buggy in het Red Star Line Museum

In het Red Star Line Museum in Antwerpen volg je een rondleiding helemaal op maat van de allerkleinsten, tot aan de buggy toe. Peuters tussen anderhalf en drie jaar laten zich tijdens de buggytour rustig door mama of papa rondrijden en ontdekken zo de leukste speelplekken van het museum. Rollen, kruipen, zingen … alles kan. En de grote mensen die met hun museumpas gratis binnenkomen krijgen intussen reisverhalen op hún maat. Iedereen tevreden!

(7/7/19 om 10u en 10u30, gratis toegang met de museumpas)

Red Star Line Museum