4 niet-te-missen hoogtepunten van FESTIVAL KANAL

Lees hier wat je niet mag missen tijdens hét slotfeest van het seizoen.

14 juni 2019

KANAL-Centre Pompidou
© Veerle Vercauteren

Uiterààrd heb jij KANAL-Centre Pompidou al bezocht, de nieuwe Brusselse hotspot in de prachtige oude Citroën-garage waar je, voorzien van je museumpas, gratis naar binnen walst. Euh… wat zeg je? Je bent er nog niet geweest? Je hebt de culturele doodzonde begaan om de afgelopen 14 maanden een bezoekje aan de Brusselse Akenkaai na te laten?

Hou moed! Niet alles is verloren. Je hebt nog tot 30 juni de tijd om je te herpakken tijdens FESTIVAL KANAL. Daarna sluit deze nieuwe tempel van moderne en hedendaagse kunst tijdelijk de deuren om zijn grote make-over te krijgen. In 2023 zal je kunnen zeggen: ‘KANAL? Ik was er al kind aan huis toen het nog in de steigers stond… en ik liet me leiden door mijn museumpas.’

Shake it, KANAL

Bij een slot hoort een feest, da’s duidelijk. FESTIVAL KANAL biedt je talloze mogelijkheden om een danspasje te placeren. De Freestyle Dance Labs laten je wiegen op hip hop, een dj-set brengt de fans van minimal tech in hogere sferen terwijl de Ambient Night de amateurs van het genre meevoert tot in de vroege uurtjes - voor de lucky few is een overnachting in het museum inbegrepen. Stort zo’n verscheurend aanbod aan keuzemogelijkheden je in een existentiële crisis? De choreografen van dansgezelschap Ultima Vez snellen ter hulp met een open atelier waar alle smaken en generaties op hun wenken worden bediend. Heradem… en laat je gaan op het ritme van de muziek.

Freestyle Dance Labs, op 21, 23 en 30/6, Ambient Night, 22/6 tot 23/6, van 18u tot 8u, Dj-set KOMPAKT BY DAY, op 30/6 van 14u tot 22u, Ateliers Quartiers, Ultima Vez Company, op 22/6 van 14u tot 15u30 en van 15u30 tot 17u

Veerle Vercauteren
© Veerle Vercauteren

Verkocht!

De veiling, een wereld van Manets en Monets waarvoor je toch geen money hebt...? KANAL gunt iedereen zijn portie veilingkoorts. En maak je geen zorgen, het wordt geen saaie parade van genrestukken uit stoffige tijden, maar een line-up van collectors-items die ervoor zullen zorgen dat de jaloezie van je vrienden je eeuwig zal achtervolgen. Persoonlijk zetten we ons geld in op een vintage Citroën-bureau voor onze kantoren. Hij past perfect bij de Eames waarin we op dit moment van schrijven achterover leunen.

29/6 van 19u tot 20u

Stilte, wij draaien

Alle estheten met een béétje hipstergehalte kennen regisseur Michel Gondry (Eternal Sunshine of the Spotless Mind). Maar weten ze ook dat ze Michel Gondry kunnen worden? Breng je creatiefste vrienden samen - minimaal 5 en maximaal 15, afhankelijk van je sociale ambitie van het moment. Plaats van afspraak is de De Filmfabriek in KANAL. Draai je film, met of zonder Kate Winslet, tijdens KANAL FABRIK (a night of creation). Je ervaart niet alleen tot in al je vezels wat het betekent om op de set te staan, maar na een paar uur hard labeur vertrek je terug huiswaarts met je eigen dvd. Ready? Action!

In de Filmfabriek tijdens KANAL FABRIK (a night of creation), van 29 tot 30 juni, van 20u tot 5u (3u per film, de laatste groep start om 5u)

KANAL-fans delen hun passie

Uiteindelijk komt alles - de kunst, de liefde, het leven … -  toch neer op een vuurtje dat brandt vanbinnen, of niet soms? Ook KANAL is het resultaat van een collectieve droom, realiteit geworden dankzij een flinke dosis goesting. Laten we dus het woord geven aan de publieksbemiddelaars van KANAL, te herkennen aan hun blauwe overall. Ze zullen hun favoriete werken presenteren, de kunstwerken die ze stiekem nog eens zullen komen aaien eens de tentoonstelling officieel is gesloten. Laat je door hun bevlogen discours inspireren, want passie smaakt nog zoeter wanneer ze wordt gedeeld.

Op 21/6, 22/6 en 28/6 van 15u tot 16u30

Ontdek het volledige programma van FESTIVAL KANAL op de officiële site van KANAL-Centre Pompidou. Voor bezoekers met een museumpas zijn alle activiteiten gratis buiten de overnachting in het museum (sold out) en het Gas Live concert.