5 kraakverse expo's om nu te ontdekken!

Wees er als eerste bij om deze gloednieuwe tentoonstellingen te bezoeken.

11 februari 2019

BLACK HORIZON - Young Blood
© BPS22

Tijd voor schoonheid

Pffff...sleep je je ook zo door deze deprimerende februarimaand? Tijd om inspiratie, energie en schoonheid bij te tanken - en dat doe je dankzij je museumpas. Een heleboel musea komen op dit moment met een nieuwe tentoonstelling. Trek erop uit en verzeker je van een glimlach die elke vorm van winterblues verdrijft!

3x pas geverfd!

BLACK HORIZON in BPS22 (Charleroi)

9 februari> 19 mei 2019

Russisch, rood en monumentaal: de nieuwe hoofdtentoonstelling van BPS22 is explosief. Het is met diepgewortelde hartstocht dat kunstenaars Erik Bulatov en Andrei Molodkin hun aanvallen lanceren op de staatspropaganda. In de installatie Young Blood vormt Molodkin slogans van bloed, vers uit de aderen gepompt... Een beetje luguber, maar wel grote kunst.

Laure Prouvost - Am-Big-You-US Legsicon bij M HKA (Antwerpen)

8 februari> 19 mei 2019

Laure Prouvost, laureaat van de prestigieuze Turnerprijs in 2013, is de koningin van de installaties. Haar films zijn ontregelend en hebben een ludieke inslag, zoals de titel van haar eerste grote retrospectieve in M HKA bewijst. Am-Big-You-Us dompelt je onder in een uniek universum van misleidende ambiguïteit.

Linnen en wol. Egyptisch textiel uit het eerste millennium in het Koninklijk Museum van Mariemont (Morlanwelz)

9 februari> 26 mei 2019

Walk like an Egyptian! Het Koninklijk Museum van Mariemont onthult tweehonderd stukken Egyptisch textiel, waarvan sommige afkomstig zijn uit het Louvre. De tentoonstelling belooft een boeiende ontmoeting met de mannen, vrouwen en kinderen die tussen de derde en twaalfde eeuw woonden in het land van de Nijl.

M HKA
© M HKA

2x binnenkort open

Deo Gratias in mudel (Deinze)

16 februari> 28 april 2019

Er gaat niets boven gesloten deuren om de nieuwsgierigheid te wekken. Wanneer die deuren dan plots openzwaaien voor een unieke tentoonstelling, moet je er als de kippen bijzijn. Deo Gratias onthult de fascinerende wereld van de Zusters Maricolen, een vrouwencongregatie gesticht in 1663 waarvan er vandaag nog maar één dappere zuster overblijft. Normaalgezien speelt hun leven zich af achter gesloten deuren, maar deze expo biedt voor één keer een unieke inkijk in de mystieke levens van de zusters.

Intergalactische ontmoetingen in het art et marges museum (Brussel)

22 februari> 9 juni 2019

Het hoeven niet altijd Star Wars te zijn! Een vredige en artistieke intergalactische ontmoeting brengt twee kunstenaars samen met een fascinatie voor de kosmos. André Robillard maakt spaceshuttles, Serge Delaunay verkent de ruimte aan zijn tekentafel. Mis de ontmoeting van deze twee skywalkers niet.

mudel
© mudel

223 musea

Je kan meteen elk van onze musea binnenwandelen voor een bezoek. Niet 1 keer, maar zo vaak je maar wil!

Ontdek alle musea

284 tentoonstellingen

Bovendien kan je ook gratis of voor een kleine meerprijs unieke tentoonstellingen bezoeken in onze musea.

Ontdek alle tentoonstellingen

1 museumpas

Dit alles met slechts 1 pas. Vraag ernaar in een van onze musea of bestel hem hier.

Bestel museumpas
Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas