5 kraakverse expo's om nu te ontdekken!

Wees er als eerste bij om deze gloednieuwe tentoonstellingen te bezoeken.

11 februari 2019

BLACK HORIZON - Young Blood
© BPS22

Tijd voor schoonheid

Pffff...sleep je je ook zo door deze deprimerende februarimaand? Tijd om inspiratie, energie en schoonheid bij te tanken - en dat doe je dankzij je museumpas. Een heleboel musea komen op dit moment met een nieuwe tentoonstelling. Trek erop uit en verzeker je van een glimlach die elke vorm van winterblues verdrijft!

3x pas geverfd!

BLACK HORIZON in BPS22 (Charleroi)

9 februari> 19 mei 2019

Russisch, rood en monumentaal: de nieuwe hoofdtentoonstelling van BPS22 is explosief. Het is met diepgewortelde hartstocht dat kunstenaars Erik Bulatov en Andrei Molodkin hun aanvallen lanceren op de staatspropaganda. In de installatie Young Blood vormt Molodkin slogans van bloed, vers uit de aderen gepompt... Een beetje luguber, maar wel grote kunst.

Laure Prouvost - Am-Big-You-US Legsicon bij M HKA (Antwerpen)

8 februari> 19 mei 2019

Laure Prouvost, laureaat van de prestigieuze Turnerprijs in 2013, is de koningin van de installaties. Haar films zijn ontregelend en hebben een ludieke inslag, zoals de titel van haar eerste grote retrospectieve in M HKA bewijst. Am-Big-You-Us dompelt je onder in een uniek universum van misleidende ambiguïteit.

Linnen en wol. Egyptisch textiel uit het eerste millennium in het Koninklijk Museum van Mariemont (Morlanwelz)

9 februari> 26 mei 2019

Walk like an Egyptian! Het Koninklijk Museum van Mariemont onthult tweehonderd stukken Egyptisch textiel, waarvan sommige afkomstig zijn uit het Louvre. De tentoonstelling belooft een boeiende ontmoeting met de mannen, vrouwen en kinderen die tussen de derde en twaalfde eeuw woonden in het land van de Nijl.

M HKA