5 leuke museumcafés en -restaurants

Cultuur opsnuiven is één ding, maar de innerlijke mens wil ook wat. We selecteerden 5 museumcafés die je zeker eens moet uitproberen.

07 februari 2019

M HKAFE
© M HKA

Lunch op de bovenste verdieping van het Muziekinstrumentenmuseum (mim) in Brussel

Behalve een indrukwekkende collectie muziekinstrumenten in een prachtige setting heeft het Muziekinstrumentenmuseum ook een restaurant. En wat voor één! De eetgelegenheid bevindt zich op de bovenste (de elfde) verdieping van het art nouveaugebouw, net onder de mooi vormgegeven koepel. Dat de architectuur hier de toon zet, hoeft waarschijnlijk niet gezegd. Bovendien heb je van hieruit een spectaculair zicht over de stad Brussel – bij mooi weer kan je daar zelfs van genieten van op het terras. De openingstijden van het restaurant zijn afgestemd op die van het museum. Ga voor een dagschotel, of combineer je museumbezoek op zondag met een brunch.

Muziekinstrumentenmuseum (mim) - KMKG-MRAH
© Muziekinstrumentenmuseum (mim) - KMKG-MRAH

Ontspannen koffie drinken in het Fotografiemuseum van Charleroi

Sinds 1987 heeft het Fotografiemuseum onderdak in het voormalige karmelietenklooster van Mont-sur-Marchienne. In functie van de museale opdracht werd er in 2008 een nieuwe vleugel bijgebouwd, waardoor het museum zich nu in feite in twee gebouwen bevindt. Neem je tijd om de uitgebreide fotografische collectie te bewonderen (80.000 afdrukken en drie miljoen negatieven) en geniet daarna van een hapje en een drankje in het moderne museumcafé. Door de grote ramen is het een lichtrijke ruimte, wat het er aangenaam toeven maakt. Bovendien heb je er zicht op het park van de karmelieten: een lap groen van zo’n 85 are met een aantal beschermde boomsoorten. Op de parkmuren vind je foto’s die ooit werden tentoongesteld in het museum. Het loont dus zeker de moeite om na een koffietje ook even de benen te strekken!

Fotografiemuseum