5 x op schattenjacht in het museum

...omdat de inspiratie op is en de vakantie nog niet (helemaal) voorbij.

14 augustus 2019

Bakkerijmuseum
© Bakkerijmuseum

Zwembad? Check. Binnenspeeltuin? Check. Kinderboerderij? Check… Zijn al je opties uitgeput, motregent het nog steeds en vervelen de kinderen zich? De museumpas schiet ter hulp: rep je naar deze musea, ontdek de coole schattentochten van Vlieg en je zal zien dat de vakantie nog véél langer had mogen zijn.

De Schatten van Vlieg? Dat is een fijne zomeractie die je kinderen elk jaar tijdens de zomermaanden op schattenjacht stuurt op honderden culturele locaties in Vlaanderen en Brussel. Elk jaar stelt Vlieg een ander thema voor, en dit jaar is dat... de wondere wereld van de smaken!

In een hoeve uit de 17de-eeuw in Veurne ontdek je hoe vroeger brood werd gebakken, met unieke speculaasplanken en oude wafelijzers. Proevertjes mogen uiteraard niet ontbreken … Schattenjagers maken best de borst nat, want ze moeten zich eerst door smakelijke opdrachten worstelen met ronkende namen zoals tongtwister, papillokiller, smaakspraak of lekkercheck. Euh…?

Wie had ooit gedacht dat er een museum bestaat over borstels en schoenen? Je maakt van dichtbij kennis met roggen-, padden- en zelfs kippenpotenleder. Voel en ruik zelf aan grondstoffen en materialen, proeven is hier wellicht geen goed idee… Vergeet vooral niet een paar schoentjes te passen in de mini-schoenenwinkel!

Burgemeester Nicolaas Rockox en schilder Frans Snijders waren spilfiguren in het Antwerpen van de baroktijd. Kijk over hun schouders mee naar hun omgeving en naar de woelige tijd waarin ze leefden. Vlieg leidt je langs fascinerende kunstwerken en schotelt je tien spannende opdrachten voor.

Snijders&Rockoxhuis