6 goede voornemens voor 2020

De museumpas stuurt je vol goede voornemens het nieuwe jaar in.

03 december 2019

Fitter met de museumpas.
© museumpassmusées

Goede voornemens? Vertel ons niet dat je daar niet aan meedoet. Iederéén hoopt bij het begin van het jaar toch de betere versie van zichzelf te lanceren: fitter, slimmer, avontuurlijker, speelser, socialer en creatiever. Wist je dat de museumpas je gids kan zijn? Met deze 6 goede voornemens en je museumpas op zak wordt 2020 het jaar van the new me.

Fitter!

Cultuur en sport gaan ook dit jaar hand in hand, jawel! Ga wandelen in het park van het prachtige Domein van het Kasteel van Seneffe, en geniet van de adembenemende variëteit aan achttiende-eeuwse tuinen. Ben je moegewandeld? Duik dan het kasteelleven in en ontdek in het museum alle facetten van het elegante leven tijdens de verlichting.

Meer sportieve musea? Maal je kilometers in het Middelheimmuseum of in het arboretum van het Koninklijk Museum van Mariemont.

Slimmer!

Van elk museumbezoek steek je natuurlijk heel wat op, maar sommige musea verrijken je kennis op een bijzondere manier. Verbaas je over de bewogen en boeiende geschiedenis van onze hoofdstad in het Museum van de Stad Brussel en overtroef bij de volgende nieuwjaarsreceptie al je vrienden met jouw interessante verhalen.

Nog meer indruk maken? Breid je kennis uit tot heel België dankzij een bezoekje aan het BELvue museum.

Avontuurlijker!

Werk, gezin, was en plas… geen wonder dat er weinig ruimte overblijft voor een prikkelend liefdesleven. De hoogste tijd om daar iets aan te doen! Een uitstapje naar het Félicien Rops Museum in Namen volstaat om de verbeelding aan te vuren. De meester tekende onverbloemd erotisch werk – stout én verfijnd tegelijkertijd. Kunstige wellust of wellustige kunst? Aan jou om te oordelen.

Niet genoeg van Rops? Ook in Museum De Reede hangen erotische etsen van Félicien!

Speelser!

Hang eens de coole mama of papa uit en laat je – samen met je kroost, wel te verstaan – helemaal gaan in De Wereld van Kina - de Tuin in Gent. In dit natuurmuseum kruip je in paddenstoelenhuisjes, rijd je op lieveheersbeestjes en aai je wandelende takken. De stoerste ouders laten zelfs een vogelspin wandelen op hun hand. Eeuwige bewondering gegarandeerd!

Speelse musea troef in België, denk bijvoorbeeld ook aan Train World in Brussel of het Préhistomuseum in Flémalle.

Creatiever!

Ontdek eens een museum waarvan je het bestaan nooit vermoed had – het Museum van Klein Formaat in Nismes bijvoorbeeld. Dit unieke museum toont hedendaagse kunstwerken in alle verschijningsvormen (gravures, schilderijen, foto’s, tekeningen, …) die kleiner zijn dan A4-formaat. Tip: vergeet je bril niet!

Dol op onbekende parels? Haal je beste Duits boven en probeer het Pottenbakkerijmuseum Raeren in een prachtig stukje Duitstalig België.

Socialer!

Neem dit jaar eens een vriend of vriendin mee naar het Jenevermuseum in Hasselt. Je komt er niet alleen alles te weten over het stoken, bewaren en serveren van jenever maar er is natuurlijk ook de mogelijkheid tot proeven – al was ‘meer jenever drinken’ nu misschien niet meteen een goed voornemen…

Zin in nog een borrel, om het af te leren? In het Museum van de Aardbei word je na het museumbezoek getrakteerd op een heerlijk aardbeienlikeurtje.