6 museum-gadgets die goed staan op je cadeaulijstje

Verras je vrienden en geliefden met een stijlvol museumcadeau.

20 november 2019

De ijsbeer van François Pompon
© Middelheimmuseum

Lijstjes! We love them. Zeker als het gaat over cadeaulijstjes, waarop we onze meest zotte geschenkideeën verzamelen. Onze vrienden en geliefden weten dat ze van ons geen fles wijn of paar sokken moeten verwachten… maar wel deze zes leuke items, die je stuk voor stuk vindt in de Belgische museumshops.

1) De ijsbeer van François Pompon

In het Middelheimmuseum is de Ijsbeer van François Pompon (zie boven) publiekslieveling nummer één. De echte valt moeilijk mee naar huis te slepen, maar in de shop koop je nu een miniatuurversie, te verkrijgen in drie formaten. (€19,95 / €45 / €69)

2) Gentse frigopoëzie

In het STAM kom je niet alleen alles te weten over de geschiedenis van de Arteveldestad, je leert er ook een mondje Gentsch klappen. Oefen dagelijks verder met deze magnetische frigopoëzie! (€7,99)

3)  Schattig sneeuwtafereel

Ooooh! Wij vallen als een blok voor deze old skool sneeuwbal, waarin twee figuurtjes gezellig hun neusjes tegen elkaar wrijven. Voor slechts €10 is hij van jou, en pik met je museumpas meteen ook gratis het Brusselse Museum Kunst & Geschiedenis mee.

4) Baby’s met potentieel

Kwestie van de verwachtingen meteen hoog te leggen: dit rompertje (€20) uit het MAS maakt van je pasgeboren spruit meteen Ne MASter. Nu maar hopen dat-ie geen kapsones krijgt!

5) Een zoete aperitief

Het hoeft niet altijd wijn of cava te zijn: op de volgende nieuwsjaarsreceptie arriveer jij met de meest originele aperitief ooit: een flesje aardbeienlikeur (€12) uit het Museum van de aardbei, in een kunstige aardbeienfles. Je moet er alleen even voor naar Wépion rijden.

6)  Goddelijke kat

In het Koninkllijk Museum van Mariemont reis je onder meer door de geschiedenis van het oude Egypte. Wist je dat katten daar een divien statuut hadden? Doe deze geluksbrenger (€71) cadeau aan een vriend of vriendin die het kan gebruiken.