7 expokleppers voor 2020

Deze toptentoonstellingen mag je niet missen.

17 januari 2020

Wolfgang Tillmans in WIELS
© WIELS

2020, wat een magisch getal. En het wordt nog veel magischer wanneer je ziet welke expo’s zich aandienen in onze Belgische musea. Dit zijn de 7 kleppers die je in 2020 niet mag missen - en met je museumpas loop je er gewoon gratis binnen.

1) Wolfgang Tillmans: Today Is The First Day (01/02 - 24/5)

WIELS presenteert de eerste solotentoonstelling van Wolfgang Tillmans in België. Verspreid over twee verdiepingen maak je kennis met een van de meest invloedrijke figuren van zijn generatie, een reputatie te danken aan zijn grensoverschrijdende benadering van fotografie als artistiek medium. Er zullen fotoreeksen, video-installaties en geluidsfragmenten zijn, waarvan een deel nog nooit werd vertoond.

2) Vrouwen vrij, een andere wereld: het feminisme van de jaren 1970 in België (12/2 - 03/05)

Het BELVue museum tackelt een onderwerp dat meer dan ooit aan de orde is: het feminisme. Want in het heetst van de strijd vandaag vergeten we soms dat er al in de jaren 1970 dames waren die onbevreesd de publieke ruimte inpalmden. Ze vragen gelijkheid tussen vrouwen en mannen in het gezin, op school, op het werk en in de wetgeving. Wat heeft hun strijd ons vandaag opgeleverd?

BELVue museum