7 zomerse museumbars met een plus

Cultureel verantwoord terrassen? Ja, graag!

11 July 2019

Zomerbar M HKA
© M HKA

‘s Zomers mag het allemaal wat meer relaxed, maar we blijven toch liever niet al te lang op onze culturele honger zitten. Ideale combi-formule is het zomerterras met een culturele plus, en onze Belgische musea weten hoe dat moet: er zijn drankjes en hapjes, er is fancy gezelschap en naast de binnenshuis te bewonderen expo’s gooien sommige musea er nog een optreden tegenaan. Ontdek hier 7 zomerse museumterrassen met net dat tikkeltje en plus!

Van 18 juli tot 18 augustus kan je telkens van donderdag tot zondag uitblazen op het dak van M. De zoMerbar serveert naast lekker eten en frisse drankjes ook iedere avond een optreden, van muziek over woord tot comedy. Een mooi uitzicht over de stad is uiteraard ook voorzien. Bonus: van 1 tot 4 augustus kan je in de even gezellige museumtuin terecht voor het uiterst sfeervolle M-idzomer Festival.

Lisanne Valgaerts
© Lisanne Valgaerts

Nog zo’n heerlijke museumplek om te vertoeven is de Abdij van Stavelot, waar de schitterende tuin elke zondag van 7 juli tot 25 augustusplace to be wordt voor de museum- én muziekliefhebber. Van indie rock tot ukelele, dance en didgeridoo - er is voor elk wat wils. En als het regent? Dan verhuist de ambiance gewoon naar binnen, no problem.

Behalve een indrukwekkende collectie muziekinstrumenten in een prachtige setting heeft het MIM ook een restaurant. En wat voor één! De eetgelegenheid bevindt zich op de bovenste (de elfde) verdieping van het art nouveaugebouw. Bij mooi weer kan je vanop het torenhoge terras genieten van de zon en een spectaculair zicht over de stad Brussel.

Zonnekloppers en sfeerzoekers die het Middelheimmuseum op hun to-dolijstje voor deze zomer hebben gezet, verwijzen we naar het prachtige terras met uitzicht op het museumpark. MIKA museumcafé is de ideale plek om van de vele indrukken te bekomen of om gezellig te verpozen in een inspirerend kader. Liever picknicken in het park? Dat kan ook, en je kan zelfs een aantal gerechten afhalen om in het park te verorberen.

Middelheimmuseum
© Middelheimmuseum

5) BELVue museum, Brussel

Frieten, bier, chocolade… maar België is toch wel meer dan dat, nietwaar? Het BELvue museum informeert je maar wat graag over België en haar rijke geschiedenis. De knusse binnenkoer van het museum, tevens het terras van het restaurant, is bovendien een echte oase van rust in het stadscentrum.

Mieke Desmet
© Mieke Desmet

Geen wonder dat Le Grand Hornu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat - de industriële site (een oude steenkoolmijn), schitterend verbouwd tot een culturele hotspot, is een betoverende plek om neer te strijken. Allereerst voor de toonaangevende internationale tentoonstellingen die er worden opgezet, maar we moeten eerlijk zijn: ook het zonovergoten terras op de binnenkoer trekt ons aan. We genieten er van een verfrissend drankje en van onze favoriete sport: mensjes kijken. Schoon volk, hier in het museum!

MAC's
© MAC's

Het STAM is het ideale beginpunt voor een bezoek aan de stad Gent. Het museum bevindt zich in de schitterende 14de-eeuwse Bijlokeabdij en vertelt het verhaal van Gent van de middeleeuwen tot vandaag. Het STAMcafé biedt een prachtig zicht op de architectuur en het groen van de Bijlokesite én heeft een hemels zonneterras.

Je bezoekt al deze musea gratis met je museumpas. Nog geen pas op zak? Bestel hem hier!

202 musea

Je kan meteen elk van onze musea binnenwandelen voor een bezoek. Niet 1 keer, maar zo vaak je maar wil!

Ontdek alle musea

295 tentoonstellingen

Bovendien kan je ook gratis of voor een kleine meerprijs unieke tentoonstellingen bezoeken in onze musea.

Ontdek alle tentoonstellingen

1 museumpas

Dit alles met slechts 1 pas. Vraag ernaar in een van onze musea of bestel hem hier.

Bestel museumpas