7 zomerse museumbars met een plus

Cultureel verantwoord terrassen? Ja, graag!

11 juli 2019

Zomerbar M HKA
© M HKA

‘s Zomers mag het allemaal wat meer relaxed, maar we blijven toch liever niet al te lang op onze culturele honger zitten. Ideale combi-formule is het zomerterras met een culturele plus, en onze Belgische musea weten hoe dat moet: er zijn drankjes en hapjes, er is fancy gezelschap en naast de binnenshuis te bewonderen expo’s gooien sommige musea er nog een optreden tegenaan. Ontdek hier 7 zomerse museumterrassen met net dat tikkeltje en plus!

Van 18 juli tot 18 augustus kan je telkens van donderdag tot zondag uitblazen op het dak van M. De zoMerbar serveert naast lekker eten en frisse drankjes ook iedere avond een optreden, van muziek over woord tot comedy. Een mooi uitzicht over de stad is uiteraard ook voorzien. Bonus: van 1 tot 4 augustus kan je in de even gezellige museumtuin terecht voor het uiterst sfeervolle M-idzomer Festival.

Lisanne Valgaerts
© Lisanne Valgaerts

Nog zo’n heerlijke museumplek om te vertoeven is de Abdij van Stavelot, waar de schitterende tuin elke zondag van 7 juli tot 25 augustusplace to be wordt voor de museum- én muziekliefhebber. Van indie rock tot ukelele, dance en didgeridoo - er is voor elk wat wils. En als het regent? Dan verhuist de ambiance gewoon naar binnen, no problem.

Behalve een indrukwekkende collectie muziekinstrumenten in een prachtige setting heeft het MIM ook een restaurant. En wat voor één! De eetgelegenheid bevindt zich op de bovenste (de elfde) verdieping van het art nouveaugebouw. Bij mooi weer kan je vanop het torenhoge terras genieten van de zon en een spectaculair zicht over de stad Brussel.

Zonnekloppers en sfeerzoekers die het Middelheimmuseum op hun to-dolijstje voor deze zomer hebben gezet, verwijzen we naar het prachtige terras met uitzicht op het museumpark. MIKA museumcafé is de ideale plek om van de vele indrukken te bekomen of om gezellig te verpozen in een inspirerend kader. Liever picknicken in het park? Dat kan ook, en je kan zelfs een aantal gerechten afhalen om in het park te verorberen.

Middelheimmuseum