8 tips voor de perfecte Instagram-post in het museum

Instagram-dummie? Met deze 8 tips voor het museum word je een pro.

22 januari 2019

Mona Lisa in het Louvre, Parijs
© Shutterstock.com

Bij de ingang van een museum scan je eerst je museumpas om direct daarna je smartphone boven te halen? Juist. De hashtag domineert de wereld, dus kan museumPASSmusées niet achterblijven: we bieden je een duik in het museum 2.0 via een reeks exclusieve tips rond het gebruik van Instagram.

Ontdek hier 8 manieren om het Instagram-cliché te vermijden en van je eigen posts ware kunstwerken te maken. Vergeet vooral niet om ze daarna met ons te delen via #museumpassmusees!

1. Imiteer het meesterwerk

Laat je inspireren door wat je ziet om een ​​originele mise-en-abîme te creëren - een kunstig ‘raameffect’ waarin je zelf wordt gespiegeld. Wie is eigenlijk de kunstenaar?

almendrafuentes
© almendrafuentes

2. Vereeuwig de ruimte

Fotografeer de museumruimte zonder bezoekers om de specificiteit van de plaats te benadrukken, of het nu gaat om de schoonheid van de lichtinval, de rustgevende symmetrie of de zalige neoklassieke architectuur.

alex_dumarey