8 tips voor de perfecte Instagram-post in het museum

Instagram-dummie? Met deze 8 tips voor het museum word je een pro.

22 januari 2019

Mona Lisa in het Louvre, Parijs
© Shutterstock.com

Bij de ingang van een museum scan je eerst je museumpas om direct daarna je smartphone boven te halen? Juist. De hashtag domineert de wereld, dus kan museumPASSmusées niet achterblijven: we bieden je een duik in het museum 2.0 via een reeks exclusieve tips rond het gebruik van Instagram.

Ontdek hier 8 manieren om het Instagram-cliché te vermijden en van je eigen posts ware kunstwerken te maken. Vergeet vooral niet om ze daarna met ons te delen via #museumpassmusees!

1. Imiteer het meesterwerk

Laat je inspireren door wat je ziet om een ​​originele mise-en-abîme te creëren - een kunstig ‘raameffect’ waarin je zelf wordt gespiegeld. Wie is eigenlijk de kunstenaar?

almendrafuentes
© almendrafuentes

2. Vereeuwig de ruimte

Fotografeer de museumruimte zonder bezoekers om de specificiteit van de plaats te benadrukken, of het nu gaat om de schoonheid van de lichtinval, de rustgevende symmetrie of de zalige neoklassieke architectuur.

alex_dumarey
© alex_dumarey

3. Richt je op het totaalplaatje

Vind je tip nummer 2 onbevredigend? Ga dan voor het omgekeerde, en richt je bij het portretteren van de bezoekers op die bezoeker die precies past bij zijn omgeving.

blindbild.berlin
© blindbild.berlin

4. Kijk naar je voeten...

… want onder je zolen kan je heuse wonderen ontdekken. Waarschuwing: het vertrappen van een eeuwenoud mozaïek om je Instagram-faam te boosten behoort niet tot onze tips! #ihavethisthingwithfloors

alexandrine_ar
© alexandrine_ar

5. Gebruik je arendsoog

Breng je volgers met een uitgelezen detailbeeld neus-aan-neus met hetgeen jij ziet ... zonder het alarm te laten afgaan, natuurlijk.

6. Gebruik een citaat

Elk geweldig museum verdient een geïnspireerde quote.

Jean-Pol Lejeune / museumPASSmusées
© Jean-Pol Lejeune / museumPASSmusées

7. Haal de hashtags boven

Om je volgers te inspireren gebruik en misbruik je hashtags à volonté: #peopleinmuseums, #artwatchers, #peoplewatchart, #instamuseum, #girlsinmuseums, #brusselsmuseums, #peoplematchingartworks, #ihavethisthingwithmuseumpics, #infrontofart, #artlovers... En #museumpassmusees natuurlijk!

8. Gebruik je museumpas als kunstwerk

We zullen niet zo ver gaan om te zeggen dat onze museumpas een écht kunstwerk is ... maar toch bijna, vooral als je de gelukkige houder bent van een pre-sale pas met een exclusief ontwerp! (mei 2018)

RV
© RV

169 musea

Je kan meteen elk van onze musea binnenwandelen voor een bezoek. Niet 1 keer, maar zo vaak je maar wil!

Ontdek alle musea

258 tentoonstellingen

Bovendien kan je ook gratis of voor een kleine meerprijs unieke tentoonstellingen bezoeken in onze musea.

Ontdek alle tentoonstellingen

1 museumpas

Dit alles met slechts 1 pas. Vraag ernaar in een van onze musea of bestel hem hier.

Bestel museumpas