Alweer 3 nieuwe musea in je museumpas...

… die je gratis bezoekt wanneer je maar wilt.

05 May 2021

Bos- en Watermuseum 'P. Noé'
© Bos- en Watermuseum 'P. Noé'

Er komt een lange en heerlijke zomer aan - hét moment om alles uit je museumpas te halen wat erin zit. Wist je dat er alweer 3 nieuwe musea aansloten bij museumpas? Natuurliefhebbers, kunstminnaars en fans van geschiedenis en archeologie: deze zijn voor jullie.

Volg de uil

Wie ‘Spa’ zegt, zegt ‘water’ en misschien wel ‘wellness’, maar de streek rond Spa is vooral het bezoeken waard om zijn prachtige ongerepte natuur: veen en bos, en een weidse diversiteit aan wilde dieren, … Wie meer wil weten over de streek kan nu met zijn museumpas terecht in het Bos- en Watermuseum, genoemd naar zijn stichter Pierre Noé. Volg de uil, de sympathieke mascotte van het museum, en ervaar ook binnen in het museum de schoonheid van de natuur.

Vier als een Romein

Ben je meer geïnteresseerd naar wat er onder de aarde steekt? Dan is het Romeins Archeologisch Museum Oudenburg iets voor jou. Daar trokken de Romeinen hun enige fort op aan de Belgische kust, en de site ontsluit een schat aan archeologische vondsten via reconstructies, maquettes en computersimulaties. Ga op wandel in de landschapstuin of vier je verjaardagsfeest in Romeinse stijl - kleine fans van Astérix en Obelix zijn méér dan welkom!

Romeins Archeologisch Museum Oudenburg
© Romeins Archeologisch Museum Oudenburg

Het wonderlab van Koen Vanmechelen

Kende je park en kunstsite LABIOMISTA al, van kunstenaar Koen Vanmechelen? Het project is te bezoeken in Genk, op de fundamenten van het mijnverleden en de oude dierentuin van Zwartberg. Het neemt de bezoeker mee langs een openluchtexpositie met (levende) kunstwerken en installaties. LABIOMISTA is een permanent evoluerend kunstwerk tussen natuur en cultuur, een ‘wonderlab’.

Koen Vanmechelen, foto Kris Vervaeke
© Koen Vanmechelen, foto Kris Vervaeke

Opnieuw 3 musea extra in het aanbod van je museumpas. We zitten intussen aan 200 musea!

Vergeet dat reserveren nog steeds noodzakelijk is, en als je reserveert, neem dan je plekje ook daadwerkelijk in. Bedankt!

212 musea

Je kan meteen elk van onze musea binnenwandelen voor een bezoek. Niet 1 keer, maar zo vaak je maar wil!

Ontdek alle musea

261 tentoonstellingen

Bovendien kan je ook gratis of voor een kleine meerprijs unieke tentoonstellingen bezoeken in onze musea.

Ontdek alle tentoonstellingen

1 museumpas

Dit alles met slechts 1 pas. Vraag ernaar in een van onze musea of bestel hem hier.

Bestel museumpas