Alweer 3 nieuwe musea in je museumpas...

… die je gratis bezoekt wanneer je maar wilt.

05 May 2021

Bos- en Watermuseum 'P. Noé'
© Bos- en Watermuseum 'P. Noé'

Er komt een lange en heerlijke zomer aan - hét moment om alles uit je museumpas te halen wat erin zit. Wist je dat er alweer 3 nieuwe musea aansloten bij museumpas? Natuurliefhebbers, kunstminnaars en fans van geschiedenis en archeologie: deze zijn voor jullie.

Volg de uil

Wie ‘Spa’ zegt, zegt ‘water’ en misschien wel ‘wellness’, maar de streek rond Spa is vooral het bezoeken waard om zijn prachtige ongerepte natuur: veen en bos, en een weidse diversiteit aan wilde dieren, … Wie meer wil weten over de streek kan nu met zijn museumpas terecht in het Bos- en Watermuseum, genoemd naar zijn stichter Pierre Noé. Volg de uil, de sympathieke mascotte van het museum, en ervaar ook binnen in het museum de schoonheid van de natuur.

Vier als een Romein

Ben je meer geïnteresseerd naar wat er onder de aarde steekt? Dan is het Romeins Archeologisch Museum Oudenburg iets voor jou. Daar trokken de Romeinen hun enige fort op aan de Belgische kust, en de site ontsluit een schat aan archeologische vondsten via reconstructies, maquettes en computersimulaties. Ga op wandel in de landschapstuin of vier je verjaardagsfeest in Romeinse stijl - kleine fans van Astérix en Obelix zijn méér dan welkom!

Romeins Archeologisch Museum Oudenburg