Bah, Valentijnsdag!

Hier moet je naartoe als het feest van de liefde je kan gestolen worden.

13 februari 2020

Broken heart
© Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Word je zo langzamerhand gek van de vuurrode hartjes en pluizige knuffelbeertjes die je vanuit elke winkelruit demonisch aangrijnzen? Deze 4 plekken garanderen je rust, bezinning of juist een swingende avond vol anti-romantiek.

Verhef je hoog boven alle gewoel

Laat dat liefdesgekrioel ver beneden je - ook letterlijk. Het Belfort van Bergen vraagt een stevige krachtinspanning (365 treden te beklimmen ) maar beloont je met een schitterend uitzicht over de stad en een frisse wind suizend rond je oren. Tijdens de beklimming van dit unieke barokmonument (UNESCO-erfgoed!) werkt je lichaam en komt je hoofd tot rust, net wat je nodig hebt in deze dolgedraaide tijden.

Zoek de stilte op

Weinig musea zijn an sich al zo zen als het Brusselse WIELS, dat prachtige modernistische pand van Adrien Blomme dat je stijlvol en sober welkom heet. Al van bij de ruime inkom voel je de rust indalen: hier ben je vrij van schreeuwerig-rode valentijnsboodschappen.Hoogstens nodigt het museum je beleefd uit om de nieuwe expo rond fotograaf Wolfgang Tillmans te bezoeken, en geef toe: zo’n uitnodiging kan toch niemand afslaan?

Zeg het met bits en bytes

Zin om eens grondig van onderwerp te veranderen? Gooi het over de digitale boeg, en nodig je geliefde uit voor een tripje naar Namen waar het Computer Museum NAM-IP jullie inwijdt in de boeiende geschiedenis van de informatica. Een ietwat aparte manier om de verstikkende dwang van de romantiek te ontvluchten, maar efficiënt is het wel. Bliep bliep!

Ga op anti-valentijnsdate

In Hasselt begrijpen ze tenminste hoe wij ons voelen. Het Modemuseum daar steekt een dikke vinger op naar het liefdesfeest en organiseert vanavond een Happy Singles-feest (inkom €12) om te vieren dat singles geen reden hebben om te kniezen. Het museumvoorziet een rondleiding door de expo SMUK, een fotoshoot, biedt een cocktailke aan en verzekert ons vooral dat dit géén datingavond is.

Happy Singles SMUK Night @Modemuseum Hasselt
© Happy Singles SMUK Night @Modemuseum Hasselt

172 musea

Je kan meteen elk van onze musea binnenwandelen voor een bezoek. Niet 1 keer, maar zo vaak je maar wil!

Ontdek alle musea

229 tentoonstellingen

Bovendien kan je ook gratis of voor een kleine meerprijs unieke tentoonstellingen bezoeken in onze musea.

Ontdek alle tentoonstellingen

1 museumpas

Dit alles met slechts 1 pas. Vraag ernaar in een van onze musea of bestel hem hier.

Bestel museumpas