Cadeautip: museumpas in een uniek jasje

Een geschenk om een heel jaar van te genieten.

2 december 2021

Museumpas Limited Edition
© museumPASSmusées

Het zit er weer bijna op, 2021. De piek wordt op de kerstboom gezet, lichtslingers verwarmen de straten, feestmenu’s worden vlijtig besproken en … de cadeaustress begint al wat toe te slaan. Geen zorgen, wij hebben een tip voor de museumliefhebber in jouw gezelschap (of voor jezelf, want dat mag ook): een jaar vol beleving met de museumpas. Tijdelijk in een heel bijzonder jasje, met een ontwerp van kunstenaar David Hockney.      

► Leg de museumpas onder de kerstboom.

Niet zomaar een pakje

Spullen. Soms heb je er gewoon te veel. En ja, er zit een limiet op de kerstsokken en kaarsen die je kunt wegbergen. Vermijd clichés en kies dit jaar voor een ervaring als cadeau. Geen hebbedingen, maar een reeks herinneringen om te koesteren. Met de museumpas duurt die beleving een heel jaar lang. Schenk je vriend, vriendin of familielid ook een sleutel tot meer dan 200 musea in België en ga samen op ontdekkingstocht. 

Niet eentje uit de massa

De museumpas nog een tikkeltje specialer maken? Ga dan voor de Limited Edition. Op de voorkant schittert een kunstwerk van wereldicoon David Hockney, ter ere van zijn dubbeltentoonstelling in Bozar. Als je deze kan bemachtigen, heb je wel een heel uniek exemplaar in handen, want deze versie van de pas wordt maar in beperkte oplage gedrukt. Alleen voor de snelle beslissers, want ze vliegen de deur uit!

Een boodschap van hoop 

“Remember, they can’t cancel spring” - dat zijn de legendarische woorden waarmee David Hockney onze hoop weer aanwakkerde. Tijdens de eerste coronalockdown in maart 2020 verbleef hij in Normandië, waar hij de natuur rondom zich zachtjes zag ontwaken. Die fleurige beelden schetste hij een voor een op zijn iPad. Met de tekening op de Limited Edition-pas geef je die hoopvolle boodschap door aan de ontvanger. Want het wordt beter, daar geloven we in. 

Een cadeau vol met … cadeaus

Eigenlijk schenk je met de museumpas ook een gratis kop koffie in het museumcafé. Maar ook treintickets aan halve prijs, magazines, postkaarten en boeken. In de museumpas zitten heel wat kleine cadeaus verscholen. De musea trakteren ons dus niet alleen op hun collecties, maar ook op Extra voordelen die elke maand vernieuwd worden. Van verwennerij gesproken!

De museumpas als cadeau? Bestel hem hier. Of hou hem gewoon zelf. 

Heeft die ene speciale persoon al een museumpas? Je kan ook een hernieuwing cadeau doen om opnieuw 365 dagen van musea te snoepen. Kies daarvoor de optie ‘Cadeaubon voor 1 jaar museumpas’ op de bestelpagina.

226 musea

Je kan meteen elk van onze musea binnenwandelen voor een bezoek. Niet 1 keer, maar zo vaak je maar wil!

Ontdek alle musea

263 tentoonstellingen

Bovendien kan je ook gratis of voor een kleine meerprijs unieke tentoonstellingen bezoeken in onze musea.

Ontdek alle tentoonstellingen

1 museumpas

Dit alles met slechts 1 pas. Vraag ernaar in een van onze musea of bestel hem hier.

Bestel museumpas
Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas