(Cultureel) verantwoord terrassen

Op deze museumterrasjes kan je gezellig én veilig napraten.

28 juli 2021

Middelheimmuseum
© Middelheimmuseum

Wat is er plezanter dan op een terrasje nakeuvelen over jouw museumbezoek? Sinds kort kan het weer, want ook de museumterrassen zijn opnieuw open, en bovendien in volstrekt veilige omstandigheden. Zet de koffie maar klaar, want wij komen eraan.

1) Met de voetjes in het water

Het STAM is het ideale beginpunt voor een bezoek aan de stad Gent. Het museum bevindt zich in de schitterende 14de-eeuwse Bijlokeabdij en vertelt het verhaal van Gent van de middeleeuwen tot vandaag. Het STAMcafé biedt een prachtig zicht op de architectuur en het groen van de Bijlokesite én heeft een hemels zonneterras aan een vijvertje.

2) Mensen kijken in het MACS

Geen wonder dat Le Grand Hornu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat - de industriële site (een oude steenkoolmijn), schitterend verbouwd tot een culturele hotspot, is een betoverende plek om neer te strijken. Allereerst voor de toonaangevende internationale tentoonstellingen die er worden opgezet, maar we moeten eerlijk zijn: ook het zonovergoten terras op de binnenkoer van het Museum voor Hedendaagse Kunst - het MACS - trekt ons aan. We genieten er van een verfrissend drankje en van onze favoriete sport: mensjes kijken.

3) Oase van rust

Frieten, bier, chocolade… maar België is toch wel meer dan dat, nietwaar? Het BELvue museum informeert je maar wat graag over België en haar rijke geschiedenis. De knusse binnenkoer van het museum, tevens het terras van het restaurant, is bovendien een echte oase van rust in het stadscentrum.

4) Pique-nique artistique

Zonnekloppers en sfeerzoekers die het Middelheimmuseum op hun to-dolijstje voor deze zomer hebben gezet, verwijzen we naar het prachtige terras met uitzicht op het museumpark. MIKA museumcafé is de ideale plek om van de vele indrukken te bekomen of om gezellig te verpozen in een inspirerend kader. Liever picknicken in het park? Dat kan ook, en je kan zelfs een aantal gerechten afhalen om in het park te verorberen.

5) Terras with à view

In dit museum vind je drie tentoonstellingsruimtes die elke vier maanden een compleet nieuwe invulling krijgen. In Le Delta verken je bij elk bezoek andere expo’s rond moderne en hedendaagse kunst. Laat je verrassen door het werk van Belgische en internationale artiesten, maar vooral door het supergezellige terras op het dak!

Geen terrasjesweer? Dan blijf je toch gewoon lekker wat langer hangen in een van de 200 musea die momenteel in je abonnement zitten…  Nog geen museumpas? Bestel ‘m hier.

226 musea

Je kan meteen elk van onze musea binnenwandelen voor een bezoek. Niet 1 keer, maar zo vaak je maar wil!

Ontdek alle musea

263 tentoonstellingen

Bovendien kan je ook gratis of voor een kleine meerprijs unieke tentoonstellingen bezoeken in onze musea.

Ontdek alle tentoonstellingen

1 museumpas

Dit alles met slechts 1 pas. Vraag ernaar in een van onze musea of bestel hem hier.

Bestel museumpas
Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas