De 7 interessantste musea om te volgen op sociale media

Internationale musea in je feed.

15 mei 2020

Musée d'Orsay, Parijs
© Stijn te Strake

Sociale media lijken moeilijk te rijmen met de diepgang en rust die je in musea vindt. Sommige hebben de balans tussen inspiratie en entertainment echter perfect in de vingers. Volg deze musea voor wat afwisseling tussen de foto’s van baby’s en zelfgebakken brood in je feed.

1) Van Gogh Museum, Amsterdam

Het Van Gogh Museum in Amsterdam verzamelt honderden werken van - jawel - Vincent Van Gogh. Da’s niet bij de deur, maar gelukkig valt er online bijna even veel te beleven als in het echt.

Op hun YouTubekanaal vind je prachtige museumtours en antwoord op pertinente vragen zoals waarom Van Gogh zijn oor afsneed. In de Facebookgroep ‘Van Gogh Inspires’ kan je je eigen creatieve escapades posten - of die van anderen bekijken. Wekelijks post het museum werken van fans op de Facebookpagina van het museum. Op Instagram vind je dagelijks werken van Van Gogh, gecombineerd met citaten uit zijn talrijke brieven.

In welke talen? Engels en Nederlands

2) Centre Pompidou, Parijs

Het Centre Pompidou, het Parijse epicentrum voor moderne kunst, verveelt nooit. Ook nu er even geen bezoekers welkom zijn, blijft het kunstencentrum zeer ijverig in het prikkelen via haar collectie.

Op haar Facebookpagina post het museum filmpjes die je meenemen op een verrassende reis doorheen de artistieke stromingen van de 20ste eeuw. Tussendoor smul je van oude foto’s, podcasts en zelfs een verrassend videogame gemaakt met een installatie uit het museum.

In welke talen? Frans en Engels

Los Angeles County Museum of Art