De 8 onmisbare expo’s van het najaar…

… en evenzoveel redenen om je abonnement te hernieuwen.

11 september 2019

Overzichtstentoonstelling Stephan Vanfleteren in het FOMU, Antwerpen
© Zwaan, Nature Morte, 2016 © Stephan Vanfleteren (detail)

Het najaar staat voor de deur, de herfstblues sluipen naderbij, dus we hebben nood aan inspirerende uitstapjes waarvan we blij worden. Geen betere oplossing dan een bezoekje aan deze uitdagende expo’s. Wij maakten alvast een selectie van 8 tentoonstellingen waartegen je geen nee kunt zeggen - hernieuw op tijd je abonnement, zodat je ze gratis kunt bezoeken.

• Waarom hiernaartoe?

Dient Stephan Vanfleteren nog voorgesteld te worden? Deze Belgische fotograaf maakte furore met zijn indringende zwart-witportretten, maar heeft nog veel meer noten op zijn zang, en gelukkig maar. Maak kennis met het volledige kunnen van deze meestershand in de eerste grote overzichtstentoonstelling van Vanfleteren.

• Waar? FOMU, Antwerpen
  • Wanneer? 25/10/2019 - 1/03/2020

2) De aap uithangen in Luik

• Waarom hiernaartoe?

Een vissenmuseum dat iets doet rond apen? Als dat niet out of the box is! In het fascinerende Aquarium-Muséum, waar je normaliter alles te weten komt over waterfauna, loopt binnenkort Saru - Apen van Japan: een expo over de ijzersterke ‘sneeuwaapjes’ uit Japan, die in extreme omstandigheden overleven.

Wil je ook op stap? Met de museumpas kan je meer dan 165 musea in België bezoeken. Een heel jaar lang.

ONTDEK DE MUSEUMPAS

• Waarom hiernaartoe?

Het duurde even voor de gekke mannetjes van de New Yorkse cool guy Keith Haring werden erkend als artistieke producten. Wij tekenden ze in de jaren negentig in ieder geval op onze schoolkaften en blocnotes, zonder te weten dat we bezig waren met Grote Kunst. BOZAR betoont de man nu terecht eer met een grote retrospectieve.

• Waar? BOZAR, Brussel
  • Wanneer? 6/12/2019 - 19/4/2020