De vonk springt over in het museum!

6 museumuitstappen die perfect zijn voor een valentijnsdate

12 februari 2021

Destination Sweetheart
© Red Star Line Museum

Geen inspiratie meer na al die jaren, of net zenuwachtig voor een eerste afspraakje? Deze musea zijn het ideale decor voor bonzende harten en klamme handjes. Reserveer nu jullie uitstap.

Romantiek onder de toverhazelaars

Neem je geliefde mee voor een winterwandeling in Arboretum Kalmthout, vol winterbloeiers. Je vindt er de grootste verzameling toverhazelaars van Europa. Hun kruinen dragen nu gele, oranje en rode bloemen en verspreiden een heerlijk zoet parfum. Volg ook de tijdelijke sneeuwklokjeswandeling, een parcours langs ontelbare feëerieke witte bloemetjes.

Grenzeloze, interplanetaire liefde

Jij bent het zonnetje in mijn huis, jij bent de poolster aan mijn firmament, jij bent mijn big bang. En als je deze romantische metaforen wat wilt illustreren, kan je naar Planetarium Brussel. Reis er samen naar de uithoeken van het heelal, hoog boven de wolken.

Nostalgie naar de tijd van toen

Zoek naar raakpunten, uit de tijd dat jullie elkaar nog niet kenden. Daarvoor is het Huis van Alijn in de Gentse binnenstad ideaal. Duik in het dagelijkse leven van vroeger: welk servies stond in de kast bij jullie beider grootouders, welk speelgoed hadden jullie, welke muziek klonk door de boxen?

Als jonge bakvissen

De piepjonge Leonardo DiCaprio en Claire Danes begonnen hun fatale liefde als Romeo + Juliet in het dromerige blauwe licht van een aquarium, in de legendarische Shakespeare-bewerking van Baz Luhrmann. Wie dat ook wil uittesten, kunnen we het Aquarium-Museum van Luik aanbevelen, waar meer dan 200 vissoorten dartel rondzwemmen.

Liefde overwint alles?

Kiezen om je leven met iemand te delen, dat is sowieso spannend. Maar stel dat je daarvoor alles moet achterlaten, en naar een nieuwe wereld moet verhuizen? ‘Destination Sweetheart’ is een tentoonstelling in het Red Star Line Museum in Antwerpen over liefdesmigratie, vol ontroerende verhalen van mensen vroeger en nu. Over de liefde en de veerkracht, over de pijn en de twijfel.

Een royale date, Bridgerton-style

Daten in de achttiende eeuw bestond uit trage wandelingetjes door meticuleus onderhouden kasteeltuinen, met stijlvol gegniffel en gelonk naar your grace. Daarvoor is het royale Kasteeldomein van Seneffe uitermate geschikt. In het kasteel zelf reis je terug in de tijd en proef je van het leven als kasteelbewoner tijdens de Verlichting.

Je geliefde een jaar vol hartverwarmende uitstapjes cadeau geven? Koop een museumpas voor €59. Goed nieuws voor wie niet meer kan wachten op de levering: een digitale cadeaubon, meteen klaar om af te geven.

Je kan meteen elk van onze musea binnenwandelen voor een bezoek. Niet 1 keer, maar zo vaak je maar wil!