Deze 5 musea zijn gloednieuw bij museumpas…

… dus vanaf nu bezoek je ze gratis en zo vaak je maar wil.

11 september 2020

Het James Ensorhuis
© Nick Combel Fotografie

Steeds meer musea kiezen ervoor om deel te nemen aan museumpas. Dat is goed nieuws voor de Belgische museumliefhebbers, maar ook de musea varen er wel bij… De Brel Stichting, iMAL, Het James Ensorhuis, MoMuse en Maison Losseau zijn splinternieuw in ons aanbod. We stellen ze graag even aan je voor!

Gloednieuw belevingscentrum

Zeg niet langer zomaar ’Ensorhuis’, want het James Ensorhuis (zie hoofdfoto), een splinternieuwe belevingscentrum dat onlangs in Oostende de deuren opende, omvat zowel Ensors voormalige woonhuis als vijf interactieve belevingsruimtes. Daar snuister je door brieven en maskers maar ook Ensors schilderijen komen er tot leven. Rep je naar de Vlaanderenstraat (waar de schilder werkte tot zijn dood in 1949) voor een hernieuwde kennismaking met een van de grootste Belgische kunstenaars.

Fondation Jacques Brel
© Fondation Jacques Brel

Muzikaal museum

Quand on n’a que l'amour… Dienen we Jacques Brel nog te introduceren? Deze grote Belgische chansonnier verdient het om ook door de jongere generatie gekend en geliefd te worden. Precies daarom zet de Brel Stichting Brels werk voor het voetlicht. Het museum biedt een parcours aan rond Brel-de-zanger maar ook een traject rond Brel-de-auteur. Films, handschriften, persartikelen, maar bovenal: muziek! zorgen in een digitale opstelling voor een diepe duik in het oeuvre van deze uitzonderlijke artiest.

iMAL
© iMAL

De kunst van technologie

Rond big tech en small tech is de laatste jaren heel wat te doen, maar het staat vast dat technologie niet meer uit onze leefwereld weg te denken is. In het centrum van Brussel is zonet een nieuw kunstencentrum verrezen dat meesurft op die vibe en ons meeneemt in de wereld van de digitale kunst en cultuur: iMAL. iMAL zorgt met een grote expositieruimte, een digitale bibliotheek en een ‘Fablab’ voor een kennismaking met die kunstvormen die zich bedienen van de nieuwste snufjes technologie. Breng ons daarheen, Siri!

MoMuse
© MoMuse

De geschiedenis van Molenbeek

Het Gemeentelijk Museum van Sint-Jans-Molenbeek of kortweg MoMuse stoomt je klaar voor een historische duik in de geschiedenis en de ontwikkeling van de gelijknamige gemeente, vanaf het middeleeuwse dorp tot aan de hedendaagse smeltkroes die Molenbeek vandaag is. In deze kleurrijke, bewogen gemeenschap profileert het museum zich als een plek voor uitwisseling en dialoog. Altijd al meer willen weten over die bijzondere gemeente in Brussel? Wees welkom!

Maison Losseau
© Maison Losseau

Frivool herenhuis

Liefhebbers van art nouveau: Bergen is the place to be. Op een steenworp van de Grote Markt van Bergen bots je aanvankelijk weliswaar op een neoklassieke gevel, maar eens de deuren opengaan, ho maar… Het Maison Losseau werd begin de twintigste eeuw door zijn toenmalige eigenaar, Léon Losseau, volledig gerenoveerd. Dat leidde tot een weelde aan parket en mozaïeken uit marmer, lambrisering en meubels uit nobel hout, muren met een gouden patine en gekleurde glasramen. Laat dit pareltje niet aan je voorbijgaan!

186 musea

Je kan meteen elk van onze musea binnenwandelen voor een bezoek. Niet 1 keer, maar zo vaak je maar wil!

Ontdek alle musea

232 tentoonstellingen

Bovendien kan je ook gratis of voor een kleine meerprijs unieke tentoonstellingen bezoeken in onze musea.

Ontdek alle tentoonstellingen

1 museumpas

Dit alles met slechts 1 pas. Vraag ernaar in een van onze musea of bestel hem hier.

Bestel museumpas