Deze 5 musea zijn gloednieuw bij museumpas…

… dus vanaf nu bezoek je ze gratis en zo vaak je maar wil.

11 september 2020

Het James Ensorhuis
© Nick Combel Fotografie

Steeds meer musea kiezen ervoor om deel te nemen aan museumpas. Dat is goed nieuws voor de Belgische museumliefhebbers, maar ook de musea varen er wel bij… De Brel Stichting, iMAL, Het James Ensorhuis, MoMuse en Maison Losseau zijn splinternieuw in ons aanbod. We stellen ze graag even aan je voor!

Gloednieuw belevingscentrum

Zeg niet langer zomaar ’Ensorhuis’, want het James Ensorhuis (zie hoofdfoto), een splinternieuwe belevingscentrum dat onlangs in Oostende de deuren opende, omvat zowel Ensors voormalige woonhuis als vijf interactieve belevingsruimtes. Daar snuister je door brieven en maskers maar ook Ensors schilderijen komen er tot leven. Rep je naar de Vlaanderenstraat (waar de schilder werkte tot zijn dood in 1949) voor een hernieuwde kennismaking met een van de grootste Belgische kunstenaars.

Fondation Jacques Brel
© Fondation Jacques Brel

Muzikaal museum

Quand on n’a que l'amour… Dienen we Jacques Brel nog te introduceren? Deze grote Belgische chansonnier verdient het om ook door de jongere generatie gekend en geliefd te worden. Precies daarom zet de Brel Stichting Brels werk voor het voetlicht. Het museum biedt een parcours aan rond Brel-de-zanger maar ook een traject rond Brel-de-auteur. Films, handschriften, persartikelen, maar bovenal: muziek! zorgen in een digitale opstelling voor een diepe duik in het oeuvre van deze uitzonderlijke artiest.

iMAL