Een dankjewel

Wat gebeurde met jullie donaties? Hoe kan je musea nog meer helpen, nu het nodig is?

15 september 2020

dankjewel merci
©

Dank je wel. Want museumpashouders zoals jij helpen de musea er weer bovenop. En dat doe je met veel liefde voor musea.

"Meer dan 100.000 museumpashouders gingen al in alle veiligheid naar de musea, sinds de heropening dankzij de versoepelde coronamaatregelen. Opnieuw blije gezichten in de musea, dat doet zoveel deugd aan de museumteams. Bovendien: telkens je je museumpas gebruikt, zorgen wij voor de betaling aan het museum. Elk bezoek met een museumpas geeft een museum een extra duwtje in de rug.


Maar jullie deden meer dan dat. 

In juni vroegen we elke museumpashouder: wil je extra looptijd bij je abonnement of doneer je die compensatie aan de musea? We beloofden die donaties in te zetten voor initiatieven die musea ten goede komen. 


Maar liefst 40 % van pashouders die reageerden, doneerde de compensatie. Met die totale opbrengst zetten we intussen een project op ten voordele van de musea én van jou:


Entree voor Twee, waarbij elke museumpashouder een vriend gratis kan meenemen naar een museum: dat zijn tot 90.000 museumtickets die betaald worden door de donaties. Dat zijn hopelijk 90.000 mensen die hun liefde voor musea voelen, en meer eropuit willen. Dat is een leuk dagje uit voor elk van jullie.


Hoe kun je musea vandaag nog meer helpen?

  • Nog niemand uitgenodigd voor dat gratis ticket van Entree voor Twee? Doen, jullie kunnen van 19/9 tot en met 27/9 samen op stap. Elke extra bezoeker maakt een museum blij.
  • Plan een volgend museumbezoek met je museumpas. De musea zijn allemaal open, hebben een fantastisch aanbod dit najaar en zijn absoluut veilig. Kies uit de 177 musea, en reserveer meteen. 


Dus dankjewel. Voor wat je al deed voor de musea, en nog zal doen. Gewoon door van je museumpas te genieten. Dat motiveert ons elke dag."


Erika T’Jaeckx


directeur museumPASSmusées

in naam van het hele team en alle musea

186 musea

Je kan meteen elk van onze musea binnenwandelen voor een bezoek. Niet 1 keer, maar zo vaak je maar wil!

Ontdek alle musea

232 tentoonstellingen

Bovendien kan je ook gratis of voor een kleine meerprijs unieke tentoonstellingen bezoeken in onze musea.

Ontdek alle tentoonstellingen

1 museumpas

Dit alles met slechts 1 pas. Vraag ernaar in een van onze musea of bestel hem hier.

Bestel museumpas