Het ideale cadeau voor elke gelegenheid

Vijf redenen waarom je met de Belgische museumpas iedereen blij maakt.

24 oktober 2019

Museumpas als ideale cadeau
© museumPASSmusées

Een verjaardag, vader- of moederdag, de eindejaarsperiode of gewoon een kleine attentie om die fijne collega mee te bedanken … cadeautjes kopen is leuk, maar ook wel een beetje stresserend. Hoe kom je origineel uit de hoek met een geschenk dat gegarandeerd in goede aarde valt? Zoek niet verder, want hier zijn 5 goede redenen die van de museumpas het ideale cadeau maken voor elke gelegenheid.

1) Museumpas biedt kwaliteitstijd

Wat missen we allemaal in dit o zo drukbezette leven? Tijd, inderdaad, en meer bepaald: kwaliteitstijd om met onze dierbaren door te brengen. Materialisme is zo passé, met de museumpas bied je je geliefden een unieke ervaring aan, in plaats van het zoveelste paar sokken.

2) Museumpas steunt de Belgische musea

We willen met onze cadeaus niet enkel de bestemmeling blij maken - zoveel fijner is het nog wanneer het cadeau zelf een goed doel dient. Met de aankoop van een museumpas en bij elk bezoek aan een van de deelnemende musea steun je onze schitterende Belgische musea.

3) Museumpas opent verrassende nieuwe werelden

Misschien denk je dat een museum niets voor jouw vader/moeder/geliefde is? Snuister dan maar eens in het rijke aanbod op museumpas.be en ontdek dat er voor elke potentiële bezoeker een museum bestaat. Nog handiger: laat je bestemmeling eerst de museumtest doen en ontdek welke 5 musea het best bij hem of haar passen.

4) Museumpas biedt een totaalbeleving

In en rond een museum valt er altijd méér te beleven dan het bezoeken van een tentoonstelling. Het gebouw zelf kan bijvoorbeeld al een pareltje zijn, of de omliggende tuinen - combineer zo je uitstap met een verfrissende wandeling. Waarom zou je trouwens aan je museumbezoek geen volledige citytrip hangen? Op museumpas.be ontdek je regelmatig combi-programma's waarmee je vlot een nieuwe stad verkent.

5) Museumpas garandeert een uniek cadeau

Met meer dan 165 deelnemende musea zal zelfs de meest fanatieke museumbezoeker nog een nieuw museum vinden. Bezocht je ooit het echte Manneken-Pis? De oudste apotheek in België? Of de herberg waar de hertog van Wellington sliep voor de Slag bij Waterloo? Met je museumpas doe je geen pas cadeau, maar een waaier aan unieke belevingen. Veel plezier!