Het museum als ideale reading spot

We verzamelden jullie favoriete adresjes.

12 november 2019

Museum Plantin-Moretus
© Museum Plantin-Moretus

De museumpas geeft je de flexibiliteit om de deelnemende musea eindeloos te bezoeken ... maar ook om je er urenlang te nestelen met een goed boek. We verzamelden jullie favoriete adresjes!

“Ik studeer aan de ULB, op een steenworp van de Villa Empain. Ik spring hier vaak binnen met mijn museumpas. Ik kom graag een boek lezen in het café of aan het zwembad in de zomer. Ik hou van de bijzondere atmosfeer in dit art deco-huis vol geschiedenis, en de programmatie die oosterse culturen in de kijker zet.”

Beatrice, 24 jaar

"Ik heb met mijn meter een uitstap naar Train World gedaan. Het leukste vond ik de Paul Delvaux opdrachten. Je kan er ook in oude treinen kruipen en je kan er zo lang blijven zitten, dat je ondertussen zelfs een boek kan lezen. Het was wel een beetje jammer dat we op het einde ons een beetje moesten haasten, want het museum ging sluiten. Maar ik vond het heeeeeeeeeeeel leuk dat ik met haar naar Train World mocht gaan. Dankjewel voor deze mooie uitstap."

Wout, 9 jaar

“Deze thriller speelt zich af in dit museum (red. De Jakobsladder van Dirk Vanderlinden). Ik had geen betere plek kunnen uitkiezen!”

Margaux, 20 jaar

Karel De Rudder