Het museum als ideale reading spot

We verzamelden jullie favoriete adresjes.

12 november 2019

Museum Plantin-Moretus
© Museum Plantin-Moretus

De museumpas geeft je de flexibiliteit om de deelnemende musea eindeloos te bezoeken ... maar ook om je er urenlang te nestelen met een goed boek. We verzamelden jullie favoriete adresjes!

“Ik studeer aan de ULB, op een steenworp van de Villa Empain. Ik spring hier vaak binnen met mijn museumpas. Ik kom graag een boek lezen in het café of aan het zwembad in de zomer. Ik hou van de bijzondere atmosfeer in dit art deco-huis vol geschiedenis, en de programmatie die oosterse culturen in de kijker zet.” 

Beatrice, 24 jaar

"Ik heb met mijn meter een uitstap naar Train World gedaan. Het leukste vond ik de Paul Delvaux opdrachten. Je kan er ook in oude treinen kruipen en je kan er zo lang blijven zitten, dat je ondertussen zelfs een boek kan lezen. Het was wel een beetje jammer dat we op het einde ons een beetje moesten haasten, want het museum ging sluiten. Maar ik vond het heeeeeeeeeeeel leuk dat ik met haar naar Train World mocht gaan. Dankjewel voor deze mooie uitstap."

Wout, 9 jaar

“Deze thriller speelt zich af in dit museum (red. De Jakobsladder van Dirk Vanderlinden). Ik had geen betere plek kunnen uitkiezen!”

Margaux, 20 jaar

Karel De Rudder
© Karel De Rudder

“Ik ben momenteel volledig in de ban van De geniale stad van Koen De Vos, een boek over Florence tijdens de renaissance en over de vraag waarom de stad op dat tijdstip zoveel genieën voortbracht. Ik kom graag naar het café van STAM om verder te lezen. De Bijlokesite is een groene oase in Gent, een rustgevende en inspirerende plek …”

Barbara, 28 jaar

“De Stichting Folon, in het hart van het prachtige Solvay-park in Terhulpen, is een ideale reading spot voor alle liefhebbers van poëzie, rust en natuur. Bij mooi weer kom ik hier graag lezen en genieten van de schoonheid van het domein. Of je nu in een roman duikt of in een boek van Folon, deze magische plek zorgt voor een bijzondere ervaring.”

Donatienne, 27 jaar

“Een schrijver vangt lang vervlogen tijden in inkt. Een velletje papier wordt een teletijdmachine. Dat gevoel heb ik ook in Museum Plantin-Moretus. Ik stap hier een andere tijd binnen. Dit museum staat voor mij gelijk aan vertragen. In de binnentuin kan ik niet anders dan fantaseren over hoe het leven vroeger geweest moet zijn.”

Karen, 35 jaar

“Het park van Mariemont is een van mijn favoriete plaatsen. Je bent hier omringd door beeldhouwwerken en prachtige bomen - de sequoia’s zijn machtig. De ideale plek om tot rust te komen met een boek dus.”

Kenny, 22 jaar

"Door de interactie met de tentoonstelling, lees ik mijn boek anders."

Anne-Marie, 52 jaar

Met dank aan Maja Dehouck voor het idee voor dit artikel.

186 musea

Je kan meteen elk van onze musea binnenwandelen voor een bezoek. Niet 1 keer, maar zo vaak je maar wil!

Ontdek alle musea

242 tentoonstellingen

Bovendien kan je ook gratis of voor een kleine meerprijs unieke tentoonstellingen bezoeken in onze musea.

Ontdek alle tentoonstellingen

1 museumpas

Dit alles met slechts 1 pas. Vraag ernaar in een van onze musea of bestel hem hier.

Bestel museumpas