Instagram-interview: @museummammy

Achter @museummammy zit Kimberly Drew, social media manager van het Metropolitan Museum of Art in New York, schrijver en activist.

13 september 2018

@museummammy
© @museummammy

Voor heel wat gebruikers die van cultuur houden heeft Instagram een ​​revolutie teweeggebracht in de manier waarop een museum kan worden benaderd. In 2018 gaan we niet meer alleen naar het museum om te reflecteren, maar ook om (onszelf) te tonen. Van zodra een meesterwerk gevonden is, wordt er bovendien meteen naar de optimale filter gezocht.

Intussen hebben de meeste musea deze nieuwe manier van omgaan met collecties ingezet voor hun communicatie. Het is een manier om een ​​ander publiek te bereiken en om het museum af te stoffen – aangezien musea soms worden beschouwd als verouderde instellingen (ten onrechte, naar onze nederige mening).

In dit tijdperk van de hashtag biedt museumPASSmusées je een digitale onderdompeling in museumwereld 2.0, via een reeks exclusieve interviews met experts die deze internettool als geen ander beheersen.

Vandaag: @museummammy

Achter @museummammy staat Kimberly Drew, social media manager van het Metropolitan Museum of Art in New York, schrijver en activist. In 2011 werd haar digitale invloed gekatapulteerd door haar blog Black Contemporary Art. Kimberly is actief op Twitter en Instagram, waar meer dan 200.000 mensen haar berichten over kunst, musea en de samenleving volgen.

@museummammy in de Griekse galerijen van het Metropolitan Museum of Art in New York.
© @museummammy in de Griekse galerijen van het Metropolitan Museum of Art in New York.

Dag Kimberly, heel erg bedankt voor dit Instagram-interview voor museumPASSmusées! Heb je ooit Belgische musea bezocht?

Nee, ik heb nog niet het genoegen gehad je land te bezoeken.

Welke afbeeldingen van musea werken het beste op Instagram? Foto's van de architectuur, de collectie, de bezoekers … ?

De sleutel tot succes is breder dan deze categorieën: de beste berichten zijn degene die de meeste vreugde brengen aan wie ze publiceert. De rest volgt.

Welke accounts die je volgt inspireren je?

Mijn favoriete Instagram-accounts van dit moment zitten vol met kunst: @thelmagolden, @chuckmonsey, @naiomyguerrero en @naimajoy.

Wil je met de pashouders je ultieme tips delen om een goede foto te maken in musea?

De beste tip is om heel veel foto's te maken van wat je aandacht grijpt. Zo leg je het perfecte beeld vast voor je bericht. Sommige foto's zijn ideaal om je persoonlijke ervaring te illustreren, en natuurlijk zijn er ook foto's die je gewoon onmiddellijk naar vrienden en familie kunt sturen. Delen is net de schoonheid van sociale netwerken. Stuur de rijkdom van je leven de wereld in!

@museummammy in het Victoria and Albert Museum in Londen.
© @museummammy in het Victoria and Albert Museum in Londen.

225 musea

Je kan meteen elk van onze musea binnenwandelen voor een bezoek. Niet 1 keer, maar zo vaak je maar wil!

Ontdek alle musea

279 tentoonstellingen

Bovendien kan je ook gratis of voor een kleine meerprijs unieke tentoonstellingen bezoeken in onze musea.

Ontdek alle tentoonstellingen

1 museumpas

Dit alles met slechts 1 pas. Vraag ernaar in een van onze musea of bestel hem hier.

Koop de museumpas
Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas