Ontdek het wonderlab van Koen Vanmechelen

en laat je in LABIOMISTA rondleiden door de kunstenaar zelf.

20 April 2021

LABIOMISTA
© Koen Vanmechelen, photo city of Genk by Tony van Galen

Fijn  nieuws: zo’n tweeënhalf jaar na de lancering rondt museumpas de kaap van 200 deelnemende musea en kunstinstellingen. Voortaan bezoek je ook LABIOMISTA in Genk, de kunstsite van kunstenaar Koen Vanmechelen, gratis met je museumpas. En wat dacht je van een rondleiding door de kunstenaar zelf?

Het was een turbulent jaar, ook voor de Belgische musea. Toch werd ook in de periodes van sluiting verder gewerkt achter de schermen. Daardoor bleef het aantal deelnemende musea gestaag stijgen. Bij de lancering in 2018 kon je met je museumpas 120 musea bezoeken, tweeëneenhalf jaar later verwelkomen we met vreugde onze 200ste locatie: LABIOMISTA van Koen Vanmechelen.

Het wonderlab van Koen Vanmechelen

De 200ste locatie die je met de museumpas kunt binnenwandelen is park en kunstsite LABIOMISTA van kunstenaar Koen Vanmechelen.  Het project is te bezoeken in Genk, op de fundamenten van het mijnverleden en de oude dierentuin van Zwartberg. Het neemt de bezoeker mee langs een openluchtexpositie met (levende) kunstwerken en installaties. LABIOMISTA is een permanent evoluerend kunstwerk tussen natuur en cultuur, een ‘wonderlab’, zoals het toonaangevende internationale tijdschrift Wallpaper* de unieke plek omschreef.

Steeds ruimer aanbod

Steeds meer musea, dat betekent ook: een ruimer aanbod, waarin ieder zijn gading vindt. Zeker nu er niet veel vormen van vrijetijdsbesteding mogelijk zijn, zijn de Belgische musea een uitgelezen plek om op een veilige manier te ontspannen. Let wel: reserveren blijft noodzakelijk, en wie reserveert wordt vriendelijk verzocht zijn plekje in te nemen, zodat het niet verloren gaat.

WIN een rondleiding door Koen Vanmechelen

Om deze kaap van 200 locaties te vieren, geven we graag een cadeautje weg. Zes museumpashouders maken kans op een exclusieve rondleiding door LABIOMISTA: Koen Vanmechelen zelf zal drie duo’s inwijden in de geheimen van zijn wonderlijke plek.

Ja, ik doe mee!