Op blind date in het museum: Michiel en Wesley

Was de museumdate in het mim een succes?

19 februari 2019

Michiel en Wesley
©

Michiel, 26, is veganist en trekt graag op reis naar het ruige Noorden, maar zingt al even graag in een koor. Een man van natuur én cultuur!

Wesley, 27, heeft een groot hart voor de natuur en omschrijft zichzelf als een relaxte, modebewuste jongeman met een brede interesse in all things human.

Hun blind date vond plaats in het mim (Brussel) op een zonnige zondag. Zorgde het prachtige lenteweer voor vlinders?

Eerste indruk?

Michiel: Die was heel tof - op papier zag het er al veelbelovend uit, dus we waren allebei wel enthousiast denk ik… We zijn ook meteen beginnen praten, over veganisme bijvoorbeeld, iets wat we met elkaar delen.

Waarover hebben jullie daarnaast nog gepraat?

Michiel: Over onze interesses, over reizen, over hobby’s, …  Tja, een beetje de basisvragen he: waar woon je, waar werk je, ... Wesley was nog nooit in het mim geweest, ik wel. Er leek niet zoveel veranderd, ik kon nog alle instrumenten terugvinden waarbij ik tijdens mijn vorige bezoek was blijven staan. We zijn eerlijk gezegd vrij snel door de collectie gelopen, omdat we meer aan het babbelen waren. Na een uurtje zaten we al bovenaan in het restaurant voor een glaasje cava. (lacht)

Andere raakpunten?

Michiel: We hebben veel gepraat over de manier waarop je dat veganisme in je leven implementeert, de levensstijl die daarbij hoort - en gelachen met de vooroordelen waarop je stoot als je zegt dat je veganist bent.

Beste moment van de museumdate?

Michiel: De collectie van de klavieren, allemaal prachtig gedecoreerd, maakte indruk op ons. Daar hebben we heel wat foto’s gemaakt.

Afscheid genomen in het museum… of was er nog een vervolg?

Michiel: We hebben nog een beetje rondgewandeld in Brussel en we zijn een wafel gaan eten.We hebben onze gegevens uitgewisseld en er zal nog wel iets komen… dat hoop ik tenminste. (lacht)

Zalig. Hou ons op de hoogte!

Nog geen museumpas om samen op date te gaan in Belgische musea?

BESTEL JE MUSEUMPAS