Op zoek naar een groen blaadje?

Met deze 4 expo’s halen groenfanaten hun hartje op

30 januari 2020

Sansevieria - Plantentuin Meise
© Plantentuin Meise

Mensen met groene vingers hebben het moeilijk dezer dagen: de moestuin ligt er kaal bij, de plantenbakken zijn schraal, al wat moet ontbotten is schuilt nog even veilig onder de grond. In afwachting van de lente zijn er gelukkig voldoende expo’s die tegemoet komen aan ons winterse verlangen naar een groen blaadje.

Sanseveria’s! Ze behoren tot de wonderlijkste creaturen van het plantenrijk, en de Plantentuin Meise heeft dat goed begrepen. De expo Sansevieria Fibre Art verbindt de collectie vrouwentongen in het Plantenpaleis aan de textielkunst van een aantal jonge kunststudenten uit het Antwerpse. Ze lieten zich inspireren door de textuur en de uitstraling van deze ijzersterke caféplant, en palmen met hun creaties het kasteel, de vijver en in het Plantenpaleis zelf in.

Avocado, het is een ware love plant. Hippe koks en gezondheidsgoeroes prijzen de avocado de hemel in als superfood, en wereldwijd gaan groene vingers ook zelf aan de slag met het kweken van hun eigen exemplaar en ook de designwereld schijnt erdoor aangestoken te zijn. Avocado/Design voor zaad is een unieke tentoonstelling in het Arboretum Kalmthout over avocado's en over mensen met pit.

Arboretum Kalmthout