Toptentoonstelling: Alfa Romeo Storico in Autoworld

Een ode aan een Italiaans paradepaardje op vier wielen.

30 juni 2022

Alfa Romeo Storico - Autoworld Brussels
© Autoworld Brussels

De Italianen zijn meesters in pizza bakken en gelato draaien, maar ook in auto’s monteren. Met de tentoonstelling Alfa Romeo Storico zet Autoworld Brussels een Italiaans pronkstuk in de kijker. De moeite voor fans van vierwielers en voor iedereen die graag eens in een cabrio wil zitten. De tentoonstelling loopt nog tot en met 28 augustus.

Een ticket voor Alfa Romeo Storico kost € 13, maar met de museumpas ga je volledig gratis. Net als naar 200 andere musea. Koop hier je museumpas.

Hier word jij een Alfisti

Wat zeg je, Fristi? Neen, Alfisti, de naam die Alfa Romeo-liefhebbers zichzelf met trots opspelden. Na een bezoek aan deze tentoonstelling behoor jij gegarandeerd tot de club. Of je nu zot bent van auto’s of niet. 

De naam van de tentoonstelling verklapt het al een beetje: storico. Niet alleen auto’s kijken dus, maar het verhaal van 112 jaar geschiedenis in een notendop. Die geschiedenis begon in Milaan, waar in 1909 voor het eerst de naam ALFA opdook. In 1915 voegde Nicola Romeo daar nog zijn achternaam aan toe. Hoe de Giuletta en GTA ontstonden en het merk uiteindelijk bij de FIAT-groep belandde, dat mag je zelf gaan ontdekken. 

Van cabrio tot racemachien

En zelfs tractoren en treinen. Alfa Romeo had ze allemaal. Op de eerste verdieping van het museum kan je de oudste automodellen bewonderen, zoals - voor de kenners onder ons - een echte Spider. In een vitrinekast staan er ook miniatuurversies van de modellen en op de benedenverdieping blinken er nog enkele hedendaagse wagens. In totaal staan er meer dan 50 Alfa Romeo’s. En dan heb je nog niet eens de rest van het museum gezien. 

Maak je uitstap compleet: dit vind je in de buurt

Ben je helemaal rond in Autoworld Brussels, maar nog niet klaar om naar huis te gaan? Deze tips in de buurt maken jouw daguitstap af:

  • Nog meer musea: Van musea kan je nooit genoeg krijgen, toch? Naast Autoworld vind je ook het Museum Kunst en Geschiedenis en het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis. Gratis met je museumpas natuurlijk.
  • Even uitblazen: Autoworld ligt pal in het Jubelpark, een ideaal plekje om even tot rust te komen. Iets minder toeristisch? Stap dan verder richting het Leopoldspark. Extra gezellig met een picknickmand erbij. 
  • Doe een terrasje: Op het Jordaanplein is het gezellig vertoeven. Van koffietenten tot stamcafés, hier kan je genieten van de zon. 
  • Stil je honger: De Europese wijk is niet veraf en dat betekent lunchopties bij de vleet, gaande van bagels tot pita en soep. Maar als we toch een favoriet mogen kiezen: de legendarische frietjes van frituur Maison Antoine op het Jordaanplein. 

Nog even naar het centrum? Met metrolijn 1 en 5 aan Merode of Schuman ben je op vijf minuten in het Centraal Station van Brussel.


Toegang tot Autoworld Brussels en meer dan 200 andere musea? Kies de museumpas.

225 musea

Je kan meteen elk van onze musea binnenwandelen voor een bezoek. Niet 1 keer, maar zo vaak je maar wil!

Ontdek alle musea

273 tentoonstellingen

Bovendien kan je ook gratis of voor een kleine meerprijs unieke tentoonstellingen bezoeken in onze musea.

Ontdek alle tentoonstellingen

1 museumpas

Dit alles met slechts 1 pas. Vraag ernaar in een van onze musea of bestel hem hier.

Koop de museumpas
Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas