Win een blind date in het museum!

Valentijn in aantocht en nog geen date? museumPASSmusées helpt je uit de nood.

16 januari 2019

Cupido
© RV

Nog geen plannen voor Valentijn? museumPASSmusées is Cupido van dienst ❤. Doe mee (vóór 6 februari) en win op 16 februari, 14u een blind date in het Hergé Museum, KANAL - Centre Pompidou, het Kasteel van Seneffe, het MAS of het mim.

Vul je voorkeuren in en stuur de liefdesgod een schietgebedje, want wij maken slechts 10 winnaars gelukkig met een geschikte match. Die uitverkorenen worden getrakteerd op een drankje en keren naar huis met een goodiebag… en wie weet ook met vlinders in de buik?

WIN EEN MUSEUMDATE

5 verrassende museumdates, met de zegen van museumPASSmusées

1) Geraak in hogere sferen in het Hergé Museum (Louvain-la-Neuve)

In de Labradorstraat 26, op het adres van Kuifje, laat je je onderdompelen in het magische universum van onze beroemdste Belgische striptekenaar. Je reist met Kuifje de hele wereld rond in dit museum dat opgebouwd is rond de 24 avonturen van de legendarische papieren held. Raak je zo langzamerhand in hogere sferen, onder toeziend oog van de maan (zie album 16)? Vier dat ontluikende gevoel met een glas bubbels, aangeboden door Le Petit Vingtième, het restaurant van het museum.

2) Sublieme garagekunst in KANAL - Centre Pompidou (Brussel)

Garagekunst - het is een beetje een oneerbiedige definitie voor een buitengewone ervaring. KANAL presenteert niet om het even welke kunst (Belgische topkunstenaars, prestigieus werk uit de collecties van het Centre Pompidou) en bevindt zich niet in om het even welke ​​garage maar in de Citroën-kathedraal van glas en staal. Breek het ijs met je date door te praten over de kunstwerken (alles is toegestaan ​​behalve "Ik waardeer de transcendente dimensie van deze meeslepende installatie") of dwaal door de indrukwekkende ruimte van 35.000 m² en sluit af met een drankje naar keuze aan de bar, aangeboden door KANAL.

3) Het Kasteel van Seneffe voor een achttiende-eeuwse escapade (Seneffe)

Geniet een middag lang van het intieme kasteelleven in dit weelderige achttiende-eeuwse herenhuis in de buurt van La Louvière, de thuishaven van het Museum voor Zilversmeedkunst van de Federatie Wallonië-Brussel. De huidige tentoonstelling laat je de hedendaagse juwelen van Bernard François ontdekken. Als je het onverwachts wat te warm zou krijgen van jouw fijne gezelschap, stel dan voor om in het prachtige park te gaan wandelen. Na zo’n verkwikkende trip biedt het museum je aan om, lekker ouderwets, in de 'Salon des Saveurs' te genieten van een kop warme chocolademelk.

4) Het MAS voor een weids vergezicht (Antwerpen)

Het MAS zal liefhebbers van architectuur en panoramische uitzichten verrukken. Van op het dakterras strekt Antwerpen zich voor je uit zoals de Atlantische Oceaan dat deed voor Rose en Jack op de boeg van de Titanic. Geniet samen van het laatste weekend van de tentoonstelling ‘Instinct’, met zijn ongewone presentatie van 300 voorwerpen uit de dierenwereld. Nog een aanrader? Verlies jezelf tussen de 180.000 voorwerpen van het depot op de tweede verdieping ... maar niet te lang: een glas cava en een dessert wachten op de begane grond, aangeboden door het STORM-café van het museum.

5) Het mim voor een zoetgevooisde afspraak (Brussel)

Het perfecte adres voor een duet: het Muziekinstrumentenmuseum in Brussel. Sinds 2000 vind je het mim op een majestueus art nouveau-adres, met name in de oude Old England-winkel. Wandel langs honderden instrumenten en verbaas je date met je kennis van de geschiedenis van de muziek. Maar kies de juiste toon en vermijd valse noten… Eindig je bezoek op de bovenste verdieping om te genieten van een glas cava met uitzicht op Brussel, aangeboden door het restaurant van het museum.

IK WIL ZO'N MUSEUMDATE WINNEN

Deelnemen kan tot 6 februari. De winnaars worden verwittigd op 8 februari. Lees hier het wedstrijdreglement.