Word nù nog vriend van een museum

… en doe jezelf en de Belgische musea een cadeau.

18 december 2020

museumPASSmusées
© museumPASSmusées

Natúúrlijk was jij al een vriend van de musea - dat weten we! Alleen geldt ook voor de beste vriendschappen dat je je genegenheid soms concreet moet maken. Wie voor 31 december nog vriend wordt van een museum kan zichzelf bovendien een fiscaal cadeau doen.

Cadeautjes geven is minstens even leuk als cadeautjes krijgen. Zeker wanneer je weet dat jouw cadeau met liefde wordt ontvangen - en dat is bij de Belgische musea meer dan ooit het geval.  Heel wat Belgische musea hebben een vriendenkring, waar de grootste fans van het museum zich verzamelen. Ze steunen het museum financieel, maar zijn vooral de enthousiaste ambassadeurs van ‘hun’ museum.

In sommige gevallen zijn museum en vriendenkring inderdaad heel erg close, knikt Riekie Segers van het Gentse Industriemuseum: “De Vrienden stonden zelfs mee aan de wieg van het Industriemuseum, toen nog onder de oude naam MIAT. Het is een hechte gemeenschap van enthousiaste bezoekers die actief bij de werking wordt betrokken. Samen met hen bouwen we verder aan een steeds sterker museum.

Riekie Segers - Industriemuseum, Gent