Op museumbezoek in deze tijden?

De musea verwelkomen je in alle veiligheid!

Er is zoveel te beleven in de Belgische musea. Alle musea zijn open, dus aarzel niet om er meteen in te duiken. Je kan er onbezorgd en in alle veiligheid ontspannen.

museumpas

Welkom in meer dan 200 musea

De musea zijn open en jij kan ze in alle veiligheid bezoeken. Sommige werken wel nog met reservaties. Bekijk dus de website van het museum voor je op bezoek gaat. Zo weet je of reserveren nodig is en kan je nadien zorgeloos op pad. Waarheen? Kies een van de +200 musea. ›

coronapas

Heb ik een coronapas nodig?

In musea in Brussel en Wallonië heb je een geldig EU-COVID-certificaat nodig om binnen te mogen. In Vlaanderen kiezen de musea zelf, je checkt dus best de museumwebsite of belt in geval van twijfel. Hoe je een coronapas verkrijgt? Met deze uitleg ben je helemaal mee. ›

virtueel museumbezoek

Een museum vanuit je zetel

Heel wat musea bieden op hun website iets leuks om even te ontspannen. Ontdek hier welke Belgische musea je online kan bezoeken. Of welke thuisactiviteiten je met kinderen kan doen. Ook enkele boeiende museumtoers in buitenlandse musea lijsten we op.

FAQ museumpas

Andere veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de impact van corona op je museumpas? Bekijk hier veelgestelde vragen en antwoorden.

 

 

Deze pagina wordt zo snel mogelijk geüpdatet, wanneer er nieuwe info is van de overheid, de musea of het bestuur van museumpassmusées.