Op museumbezoek in deze coronatijd?

De musea in Brussel zijn tijdelijk dicht, maar in Vlaanderen en Wallonië kan je veilig op museumbezoek.

Je kan in alle rust genieten van de museumcollecties in Vlaanderen en Wallonië. De musea namen alle maatregelen die nodig zijn voor jouw veilige bezoek en verwelkomen je graag.

Veilig ontspannen in een museum

De musea laten maar een beperkt aantal bezoekers toe en ook de andere maatregelen worden strikt toegepast. Daardoor kan je met een gerust gemoed op museumbezoek. Heerlijk ontspannend om zo, zonder stress en zorgen, de wereld van de musea in te duiken.

Welke musea zijn open?

De musea in Brussel moeten de deuren sluiten tot 19/11/2020. In Vlaanderen en Wallonië zijn de musea wel open. Op onze aanbodpagina geven we voor elk museum aan of het opnieuw open is of nog niet. Dat doen we  op basis van de info die musea ons sturen. Plan je een museumbezoek, check dan ook de website van het museum zelf, reserveer je tijdslot en zorg dat je ook effectief gaat. 

Regels voor je bezoek

De musea maakten samen met de Nationale Veiligheidsraad een strenge lijst voorwaarden en een stappenplan. Het aantal bezoekers dat tegelijk binnen mag, wordt beperkt. Zo kan je ook in een museum voldoende afstand bewaren. Andere regels zoals het dragen van een mondmasker zijn uiteraard ook van toepassing. Bekijk de website van het  museum om te weten wat er van jou verwacht wordt wanneer je op bezoek komt.

Foto: © Sint-Pietersabdij, Gent

Vanuit je zetel: virtuele museumbezoeken

Sinds de Corona-crisis kan je ook online genieten van leuke initiatieven. Ontdek welke musea je online kan bezoeken in België en het buitenland. Of welke thuisactiviteiten er zijn met kinderen

 

 

 

Deze pagina wordt zo snel mogelijk geüpdatet, wanneer er nieuwe info is van de overheid, de musea of het bestuur van museumpassmusées.