De musea gesloten … en weer open

Kan je eropuit met je museumpas?

Eén van de vele coronamaatregelen was de sluiting van de musea. Dat was spijtig, maar nodig - dat beseffen we allemaal. Die maatregelen worden vanaf 18 mei 2020 weer versoepeld en de musea gaan geleidelijk aan opnieuw open. 

Welke musea zijn open?

Op onze aanbodpagina geven we voor elk museum aan of het opnieuw open is of nog niet. Dat doen we  op basis van de info die musea ons sturen. Plan je een museumbezoek, check dan ook de website van het museum zelf, reserveer je tijdslot en zorg dat je ook effectief gaat. 

Wat met mijn museumpas?

We hebben  een oplossing uitgewerkt waarbij je als pashouder kon kiezen voor een verlenging van je pas of een donatie aan de museumsector. Afgelopen abonnementen kregen de gemiste tijd gecompenseerd bij hernieuwing. Deze opties werden in verschillende e-mails doorgestuurd. Het is helaas niet langer mogelijk nog voorkeuren door te geven of te wijzigen.

Ook nog mogelijk: virtuele museumbezoeken

Sinds de Corona-crisis kan je ook online genieten van leuke initiatieven. Ontdek welke musea je online kan bezoeken in België en het buitenland. Of welke thuisactiviteiten er zijn met kinderen

Nieuwe regels

Je bezoek zal anders verlopen dan voor de sluiting. De Belgische musea maakten samen met de Nationale Veiligheidsraad een strenge lijst voorwaarden en een stappenplan. Je zal ook in een museum voldoende afstand moeten kunnen bewaren. Dus het aantal bezoekers dat tegelijk binnen mag zal worden beperkt. Laat dat je niet tegenhouden, er wordt een systeem uitgewerkt om dat te regelen. Bekijk de website van het  museum om te weten wat er van jou verwacht wordt wanneer je op bezoek komt.

Foto: © Sint-Pietersabdij, Gent

 

 

 

Deze pagina wordt zo snel mogelijk geüpdatet, wanneer er nieuwe info is van de overheid, de musea of het bestuur van museumpassmusées.