Heb je een andere vraag?

Vind je hier geen antwoord op je vraag, dan mag je ons altijd rechtstreeks contacteren.

Hoe werkt museumPASSmusées?

Met de museumpas kan je één jaar lang alle deelnemende musea in België bezoeken, zo vaak je maar wil.

De pas is strikt persoonlijk en kan niet doorgegeven worden eens de naam en geboortedatum van de pashouder is ingevuld op de kaart (noodzakelijk voor het eerste bezoek). De pas dient ook online geregistreerd te worden.

Waar kan ik een museumpas kopen?

Je kan een museumpas online aankopen op deze website via 'Bestel' of aan de balie bij één van de deelnemende musea

Het is aangewezen om na ontvangst van je museumpas het kaartnummer te noteren, en een foto te nemen van de achterkant van je museumpas. Zo kunnen we je in geval van vragen of een eventueel verlies beter verder helpen. Heb je als bedrijf interesse in de museumpas of wens je een factuur, kijk dan zeker ook eens hier.

Hoeveel kost de museumpas?

Een museumpas kan voor €50 (standaardprijs) aangekocht worden op deze website via 'Bestel' of aan de balie bij één van de deelnemende musea.

De museumpas is steeds één jaar geldig.

Wie kan een museumpas kopen?

Iedereen met een geldig adres in België kan een pas kopen.

Bij de online aankoop van de museumpas dien je een adres in België op te geven voor de levering van de museumpas. Aangezien de pas strikt persoonlijk is, dien je deze na aankoop online te registreren en ook hier is een geldig adres in België vereist.

Kan ik een museumpas kopen voor iemand anders?

Dat kan! Je hoeft de naam en gegevens van de persoon aan wie je schenkt niet in te vullen bij je aankoop. Wanneer je de pas ontvangt, zal er nog geen naam op gedrukt zijn. Je kan dus perfect een museumpas aan iemand cadeau doen. Eens de pashouder zijn naam en geboortedatum zelf heeft ingevuld op de pas, kan de pas niet meer doorgegeven worden. De pashouder moet zijn pas ook online registreren.

Hoe kan ik een museumpas tegen kansentarief kopen?

Museumliefhebbers met een kansenstatuut kunnen een museumpas verwerven tegen gereduceerd tarief. De museumpas tegen kansentarief kost €10. Deze kan enkel aan de balie van de deelnemende musea - en dus niet online - aangekocht worden op vertoon van een UiTPAS/Paspartoe met kansentarief, of tickets van Article 27 of een A-kaart met kansentarief.

Is er een museumpas voor kinderen?

De museumpas start met 1 formule: een pas aan €50 voor alle leeftijden. In een latere fase kunnen er nog andere formules ontwikkeld worden, zoals bijvoorbeeld voor families.

Kinderen kunnen in veel musea gratis binnen, een museumpas kopen voor hen is niet voordeliger.

Is er een museumpas voor studenten?

De museumpas start met 1 formule: een jaarlijkse pas aan €50 voor alle leeftijden. In een latere fase kunnen er nog andere formules ontwikkeld worden, zoals bijvoorbeeld voor families.

Een formule voor studenten is op dit moment nog niet voorzien. Op vertoon van hun studentenkaart kunnen studenten echter vaak aan een gereduceerd tarief binnen in musea.

Is er een museumpas voor senioren?

Kan ik een factuur bekomen?

Je kan een factuur verkrijgen, maar enkel bij het online aankopen van een museumpas. Als je een factuur wenst, geef je bij de online bestelprocedure aan dat het over een zakelijke bestelling gaat. Na het afronden van je bestelling vind je de factuur in de mailbox van het opgegeven e-mailadres.

Hoe blijf ik op de hoogte over museumPASSmusées?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de pagina), en je ontvangt steeds de laatste nieuwtjes in je mailbox.